Μπηκε το «νερο στο αυλακι» για τα νεα κτιρια του ΔΠΘ στην Κομοτηνη

Τη Δευτέρα ανοίγει η προθεσμία για τις προσφορές, με καταληκτική ημερομηνία τις 12 Μαρτίου

Την ερχόμενη Δευτέρα θα δημοσιευτεί ο διαγωνισμός για την δημιουργία των νέων κτιρίων στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, που θα στεγάσουν τα τμήματα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Παλιά Νομική καθώς και το Τμήμα Ελληνικής φιλολογίας.
 
Όπως ανέφερε την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου ο Αναπληρωτής πρύτανη κ. Φώτης Μάρης, κατά την κοπή της βασιλόπιτας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας, την ίδια μέρα το σύνολο του διαγωνισμού αποστάλθηκε στην ΕΕ, και την επόμενη Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, αναμένεται να δημοσιευτεί, με τις τεχνικές εταιρείες να έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν προσφορές για την κατασκευή του έργου, που έχει συνολικό προϋπολογισμό 39 εκ. ευρώ, ενώ 12 Μαρτίου θα είναι η καταληκτική ημερομηνία για τις τεχνικές εταιρείες να υποβάλλουν την προσφορά τους.
 
Άρα, σημείωσε ο κ. Μάρης, μετράει αντίστροφα ο χρόνος για να δημιουργηθούν οι υποδομές που δικαιούνται οι καθηγητές του πανεπιστημίου, που όπως τόνισε λειτούργησαν για πολλά χρόνια κάτω από αντίξοες συνθήκες αλλά και τα τμήματα για να επιτελέσουν το σκοπό που περισσότερο από όλα απαιτείται, δίνοντας τη δυνατότητα να κάνουν το ακαδημαϊκό άλμα που έχει διεκδικήσει εδώ και πολλά χρόνια το ΔΠΘ. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.