Μπηκε στο «αυλακι» η ανακατασκευη του γηπεδου Γρατινης

Θα καλύψει όλο το ποσό για τις εργασίες και τις επισκευές στο γήπεδο η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Να δημοπρατηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου η ανακατασκευή του γηπέδου Γρατινής, επιθυμεί ο Δήμος Κομοτηνής, ο οποίος για αυτό το λόγο ενέταξε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο 10.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του 2018, ώστε να έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στη δημοπράτηση εντός του 2018.
 
Για το έργο το συνολικό ποσό υπολογίζεται γύρω στα 150.000 ευρώ, μιας και το γήπεδο ποδοσφαίρου που υπάρχει στη Γρατινή, αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα, με την τοπική ομάδα να αδυνατεί να διεξάγει ποδοσφαιρικούς αγώνες σε αυτό. Για την αποτελεσματική λειτουργία του γηπέδου απαιτούνται εργασίες επιχωμάτωσης, τοποθέτησης χλοοτάπητα ποδοσφαίρου, με ταυτόχρονη εγκατάσταση συστήματος αυτόματου ποτίσματος, καθώς και συμπλήρωση-επισκευή  του φωτισμού.
 
Πριν από ένα χρόνο περίπου, το θέμα της ανακατασκευής είχε τεθεί στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή μας, ο οποίος δεσμεύτηκε η ΓΓΑ να χρηματοδοτήσει, έστω και μερικά, το έργο, με την προϋπόθεση της σύνταξης και αποστολής μελέτης από τον Δήμο, τεχνικών δελτίων, τευχών δημοπράτησης, καθώς και αναλυτικό προϋπολογισμό των απαιτούμενων εργασιών.
 
Αυτό έγινε, και ενώ ο Δήμος περίμενε να υπάρξει χρηματοδότηση εν μέρει, η ΓΓΑ πριν από μερικές μέρες δήλωσε στον Δήμο Κομοτηνής ότι προτίθεται να καλύψει εξ ολοκλήρου το ποσό της ανακατασκευής.
 
Έτσι ο Δήμος δέσμευσε αρχικά τις 10.000 ευρώ, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες, και ελπίζει ότι η διαδικασία δημοπράτησης θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, με το υπόλοιπο ποσό, αν όλα πάνε καλά, να δεσμεύεται στον προϋπολογισμό του 2019.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.