Μπηκαν τα λεφτα…

Ουρές στις τράπεζες της Κομοτηνής την Παρασκευή, με επιδόματα και συντάξεις να έχουν μπει στους λογαριασμούς

Ουρές σχηματίστηκαν το πρωί της Παρασκευής, στα ATM όλων των τραπεζών της Κομοτηνής, με πολίτες να συγκεντρώνονται για να μπορέσουν να βγάλουν χρήματα είτε για τις υποχρεώσεις τους, είτε για τα απαραίτητα χριστουγεννιάτικα ψώνια.
 
Άλλωστε η Παρασκευή ήταν η «ημέρα μηδέν» σχεδόν για όλους, μιας και το Δώρο Χριστουγέννων έπρεπε να καταβληθεί σε όλους τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, το αργότερο έως την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, ενώ πλην των συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ΟΓΑ, που πληρώθηκαν δυο μέρες πριν, όλοι οι άλλοι συνταξιούχοι που προέρχονται από τους λοιπούς φορείς και το Δημόσιο είδαν τις συντάξεις Δεκεμβρίου να καταβάλλονται την Παρασκευή.
 

Επίσης χθες έγινε η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Νοεμβρίου 2018, με το ποσό των 66.298.532,26 ευρώ να καταβάλλεται σε 302.158 δικαιούχους.
 
Τέλος την Παρασκευή καταβλήθηκε και το επίδομα παιδιού, που η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ αποφάσισε να γίνει νωρίτερα λόγω Χριστουγέννων, την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου αντί του τέλους Ιανουαρίου.
 

Όλα αυτά δημιούργησαν μια τέλεια καταιγίδα στις τράπεζες και τα ATM όλης της χώρας αλλά και στην Κομοτηνή, όπου δικαιούχοι, συνταξιούχοι και μισθωτοί περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους.
 
Άλλωστε οι Έλληνες, μετά το καλοκαίρι του 2015, έχουν εκπαιδευτεί πλήρως στο savoir vivre της ουράς στο ΑΤΜ, και έτσι δεν δημιουργούνται πολλά προβλήματα. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.