BENEFIT BEAUTY STUDIES

Η Benefit Beauty Studies είναι ένα σύγχρονο και εξειδικευμένο κέντρο σπουδών το οποίο λειτουργεί στην Κομοτηνή για δεύτερη χρονιά. Στόχος της είναι η παροχή άριστης εκπαίδευσης και υψηλού επιπέδου κατάρτισης. Με προγράμματα που απευθύνονται σε διαφορετικές ομάδες ενδιαφερομένων και ανταποκρινόμενη στο ύψος των απαιτήσεων της εποχής, προσφέρει όλα τα εφόδια για ολοκληρωμένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Προγράμματα

Τα προγράμματα αφορούν στον τομέα της ομορφιάς και συγκεκριμένα στους τομείς της αισθητικής – Κομμωτικής – Επαγγελματικού Μακιγιάζ – Μόνιμου Μακιγιάζ – Henna Tattoo – Εναλλακτικής Ιατρικής – Ρεφλεξολογίας – Μασάζ – Σιάτσου- Μανικιούρ – Πεντικιούρ – Ονυχοπλαστικής – Nail Desigh. Απευθύνονται σε αποφοίτους Γυμνασίου, Λυκείου, ΤΕΕ, ΙΕΚ, επαγγελματίες και εργαζόμενους στον κλάδο, αλλά και παράλληλα σε φοιτητές, σε εργαζόμενους και σε κάθε νέα και νέο που θέλει να αξιοποιήσει τις ιδιαιτέρες κλίσεις και το ταλέντο του για να κάνει ένα ελεύθερο επάγγελμα. Αξίζει να αναφερθεί ότι λειτουργούν και αμιγώς μουσουλμανικά τμήματα με μουσουλμάνους καθηγητές, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι σπουδαστές που δυσκολεύονται στη γλώσσα.

Φοίτηση

Η φοίτηση διαρκεί από 70 ώρες έως και 2 χρόνια. Βέβαια υπάρχουν και ετήσια προγράμματα των δύο εξαμήνων, καθώς και αρκετές εξειδικεύσεις και σεμινάρια που προσφέρονται ταχύρυθμα. Ανάλογα με τα προγράμματα οι σπουδαστές παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα σε χώρους επαγγελματικών προδιαγραφών από επαγγελματίες καθηγητές καταξιωμένους στο χώρο, αλλά και γιατρούς για τα μαθήματα που αφορούν στο χώρο της ιατρικής χρησιμοποιώντας δωρεάν προϊόντα κορυφαίων εταιριών όπως η Alessandro International. Η πρακτική άσκηση αποτελεί το θεμελιακό εφόδιο για όλους τους σπουδαστές γι’ αυτό και η σχολή φροντίζει την εξασφάλισή της μέσω της συνεργασίας της με διάφορες επιχειρήσεις όπως ινστιτούτα ομορφιάς, κομμωτήρια, γυμναστήρια κ. α. (High Care Center, Hondos Center, Head Line).

Εκτός από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα εκπαίδευσης της σχολής, διοργανώνονται extra σεμινάρια, διαλέξεις και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους, έτσι ώστε να εμπλουτίσουν τις γνώσεις των εκπαιδευόμενων, να ενημερωθούν για τις εξελίξεις της ελληνικής αγοράς και να δημιουργήσουν επαφές με στελέχη των επιχειρήσεων.

«Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για όλες τις ειδικότητες. Περισσότερη ζήτηση θα έλεγα ότι έχει η αισθητική άκρων, είναι και κάτι καινούργιο, όπως και η κομμωτική συνεχίζει να έχει ενδιαφέρον. Ειδικότερα στην αισθητική άκρων συνεργαζόμαστε με την εταιρία Alessandro International, που προσφέρει στους σπουδαστές βασικά στοιχεία ώστε να ασκήσουν το επάγγελμα αμέσως», τονίζει η υπεύθυνη του Κέντρου Δέσποινα Ζαμπίδου.

Πτυχία

Στο τέλος κάθε ακαδημαϊκού έτους η Benefit απονέμει στους σπουδαστές της πτυχία έγκυρα και καταξιωμένα, αναγνωρισμένα από το κράτος, βάσει του ΦΕΚ 193/2 Αυγούστου 2005, τα οποία αποτελούν το εφόδιο για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία. Συγκεκριμένα στα τέλη Ιουνίου έγινε η απονομή των πτυχίων της Κομμωτικής από την κ. Δέσποινα Ζαμπίδου, Υπεύθυνη Σπουδών της Benefit Beauty Studies, καθώς και από τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης και πιστοποιημένο εισηγητή του Charted Institute of Marketing (U.K.) και του ΕΚΕΠΙΣ (Υπουργείο Εργασίας) κ. Νίκο Βελτρά, ενώ πριν λίγες ημέρες έγινε η απονομή των πτυχίων της Αισθητικής Άκρων παρουσία της εκπαιδεύτριας της κορυφαίας στο χώρο της περιποίησης νυχιών γερμανικής εταιρίας Alessandro International, κ. Άννας Κατσέλη, καθώς και της υπεύθυνης Σπουδών της σχολής κ. Δέσποινας Ζαμπίδου.

«Αφού πάρουν το πτυχίο τα παιδιά πρέπει να δουλέψουν ένα χρονικό διάστημα σε επαγγελματία, που για τις περισσότερες ειδικότητες είναι δύο και σε κάποιες τρία, να κωλύσουν ένσημα και από εκεί και πέρα μπορούν να δώσουν εξετάσεις στο Υπουργείο Υγείας για να πάρουν την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος».

Στόχος

«Η πιο βαθιά μας επιθυμία είναι να παρέχουμε μια ουσιαστική τεχνική εκπαίδευση στους σπουδαστές μας εφοδιάζοντάς τους με σπουδαία γνώση γύρω από το αντικείμενό τους, καλλιεργώντας και αναδεικνύοντας στο μέγιστο βαθμό το ταλέντο τους, και βέβαια να χτίζουμε με αυτό τον τρόπο τα πιο γερά θεμέλια για μια πολλά υποσχόμενη καριέρα με ιδανικές προοπτικές για καθένα από αυτούς».

Εγγραφές

Συνεχίζονται οι εγγραφές στη σχολή Benefit Beauty Studies, επί της Λεωφόρου Ηρώων 7 στο δεύτερο όροφο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν τηλέφωνο στο 25310 85040.

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.