Μπαραζ Γ΄ Eθνικης: Ορφεας Ξανθης – Δοξα Προσκυνητων 1-2

Έγραψε ιστορία η Δόξα, ανέβηκε στην Γ΄ Εθνική

Η Δόξα Προσκυνητών έγραψε ιστορία  την  Κυριακή 29/5  καθώς στο γήπεδο του Α.Ο.Ξ. επικράτησε με 1-2 του Ορφέα Ξάνθης και σε συνδυασμό με το ισόπαλο αποτέλεσμα στο άλλο παιχνίδι του Ηρακλή Καβάλας με την Α.Ε. Διδυμοτείχου πανηγύρισε μαζί με την  ομάδα της Ξάνθης την άνοδο στην Γ΄εθνική κατηγορία μία αγωνιστική πριν το τέλος των μπαράζ.

Η Δόξα πήρε την νίκη με ανατροπή καθώς οι γηπεδούχοι  προηγήθηκαν στο 5΄με τέρμα του Χίντ Ιμέρ αλλά ο Χρήστος Βάσκος με δύο δικά του τέρματα  στο 13΄και στο 74΄χάρισε στην ομάδα του την μεγάλη αυτή νίκη.
Περίπου 800 άτομα βρέθηκαν στο γήπεδο του Α.Ο.Ξ. ανάμεσα τους και 100 Κομοτηναίοι φίλαθλοι που στάθηκαν δίπλα στην προσπάθεια της Δόξας.
Αρκετοί ήταν και οι επώνυμοι που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου του Α.Ο.Ξ. όπως οι Γιάννης Παπαδημητρίου, Γιώργος Κασναφέρης, Αλέκος Μαλαδένης ,  Νίκος Κεχαγιάς και ο Ζήσης Βρύζας.
Η εικόνα του μάτς
Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια η Δόξα δεν ξεκίνησε καλά και δέχθηκε και πάλι νωρίς το γκολ.
Ωστόσο  οι παίχτες των Προσκυνητών είχαν το σθένος να ανακάμψουν και ισοφάρισαν σχετικά γρήγορα.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Δόξα ήταν σαφώς καλύτερη, με καλή αμυντική τακτική και με κόντρα επιθέσεις
κυρίως με Κλή και Βάσκο κατέφερε να πετύχει και το δεύτερο γκολ με τον Βάσκο.
 
Οι φάσεις του αγώνα
Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα είναι ουσιαστικά και το γκολ που πέτυχε ο Ορφέας στο 5ο λεπτό.
Η φάση ξεκίνησε από φάουλ του Καραγκιόζη, μέσα στην μικρή περιοχή του Βλαδιμηρίδη  οι αμυντικοί της Δόξας δεν μπόρεσαν να διώξουν την μπάλα , έγιναν  αρκετά σουτ που κόντραραν σε αμυντικούς αλλά σε ένα από αυτά ο Χίντ Ιμέρ με κοντινή προβολή μπόρεσε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 14΄θα έρθει η απάντηση από την Δόξα Προσκυνητών όταν ο Τσέκος από πλάγια εκτέλεσε φάουλ ο Φαρασόπουλος από καλή θέση έκανε το σουτ με τον  τερματοφύλακα Κισα Ομέρ να αποκρούει με τα πόδια αλλά κοντά στην φάση καραδοκούσε ο Βάσκος που με νέο σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 20΄για τον Ορφέα ο Μουμίν Ογλού έβγαλε ωραία σέντρα στην κίνηση ο Καραγκιόζης Β. έπιασε το σουτ που έφυγε άουτ.
Στο 29΄για την Δόξα μετά από κόρνερ του Τσέκου ο Ζουμπιάδης έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
Στο 30΄και στο 37΄ο Ορφέας απείλησε με δύο καλά σουτ του Χίντ Ιμέρ χωρίς όμως στόχο.
Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ανήκε στην ομάδα των Προσκυνητών όταν ο Τσέκος έβγαλε ωραία μπαλιά στον Βιόπουλο αλλά το σουτ απέναντι στον Κισα Ομέρ απέκρουσε ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
 
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι  για 20 λεπτά είχαν μια φλύαρη υπεροχή χωρίς αποτέλεσμα ωστόσο η Δόξα Προσκυνητών ήταν αυτή που πέτυχε το γκολ τα νίκης όταν μετά από υποδειγματική αντεπίθεση ο Κλής έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά στον  Βάσκο ο οποίος πλάσαρε άψογα τον Κισα Ομέρ κανοντας κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς το 1-2.

Ο Ορφέας προσπάθησε να ανταπαντήσει στο 78΄όταν ο Μουμίν Ογλού βγήκε τετ α τετ με τον Βλαδιμηρίδη αλλά το σουτ απέκρουσε σωτήρια ο τερματοφύλακας της Δόξας.
Στο 82΄και πάλι για τον Ορφέα ο Καραγκιόζης Γ. εκτέλεσε από πλάγια φάουλ ο Μουμίν Ογλού έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα φεύγει άουτ.
Πολύ καλή στιγμή για την Δόξα Προσκυνητών να κάνει το 1-3 όταν ο Βάσκος από πλάγια έβγαλε την σέντρα ο Κουδέρης μόνος αφύλαχτος έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Στο 91΄για τον Ορφέα ο Μουμιν Ογλού έβγαλε την σέντρα ο Χαραλαμπίδης έπιασε την κεφαλιά  που έφυγε άουτ.
Μέχρι εκείνη την στιγμή το σκορ στην Καβάλα μεταξύ του Ηρακλή και της Α.Ε. Διδυμοτείχου ήταν 1-2 και όλοι και στους δύο πάγκους ήταν με τα κινητά τηλέφωνα ανά χείρας για να ενημερώνονται για το αποτέλεσμα.
Ο διαιτητής κ. Φωτιάδης λόγω και του τραυματισμού του Βιόπουλου κράτησε αρκετά λεπτά καθυστερήσεις.
Περίπου στον πάγκο στο 94΄στον πάγκο του Ορφέα Ξάνθης άρχιζαν να πανηγυρίζουν και να αγκαλιάζονται  καθώς στην Καβάλα ο Ηρακλής είχε ισοφαρίσει σε 2-2 την Α.Ε. Διδυμοτείχου .
Το ίδιο έγινε και στον πάγκο της Δόξας Προσκυνητών.
Τα νέα διαδόθηκαν και στην κερκίδα και άρχισαν τα πανηγύρια  από τους φίλους και των δύο ομάδων πριν τελειώσει το παιχνίδι.
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή κ. Φωτιάδη βρήκε προπονητές, παράγοντες και παίχτες των δύο ομάδων να  πανηγυρίζουν την άνοδο στην Γ΄εθνικη κατηγορία.

Οι πανηγυρισμοί από τον αγωνιστικό χώρο μεταφέρθηκαν στα αποδυτήρια όπου βγήκαν και  οι καθιερωμένες Selfie φωτογραφίες.
 Να σημειώσουμε πως η άνοδος της Δόξας Προσκυνητών στην Γ΄εθνική σημαίνει και αυτόματη άνοδο του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου στην Α1 ερασιτεχνιή κατηγορία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Ορφέας PUMA Ξάνθης (Μπογιατζίδης): Κισα Ομέρ, Τζαμπάζ Χακή (83΄Χαραλαμπίδης), Καρά Αλή, Παπαδιώτης, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β.(46΄ Λαζαρίδης-76 ΄Μυγγίδης), Μόσχος Ν., Χίντ Ιμέρ, Καραγκιόζης Γ., Μουμίνογλου
 
Δόξα Προσκυνητών (Κλειτσιώτης): Βλαδιμιρίδης, Σιδηρόπουλος, Μόσχος, Ζουπιάδης, Κίτσος, Σταμάτης, Φαρασόπουλος(81΄ Γεμενετζής), Τσέκος(86΄ Κουδέρης), Βάσκος, Κλής, Βιόπουλος (93΄Μαδούρας).
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής
Ορφέας Ξάνθης  – Δόξα Προσκυνητών 1-2
Ηρακλής Καβάλας  – ΑΕ Διδυμοτείχου  2-2
 
Η Βαθμολογία μετά από 5 αγωνιστικές
1. Ορφέας Ξάνθης (9-7) – 9
2. Δόξα Προσκυνητών (6-5) – 9
—————————————–
3. Ηρακλής Καβάλας (6-7) – 5
4. Α.Ε. Διδυμοτείχου (4-6) – 5
 
Η επόμενη 6η αγωνιστική
Α.Ε. Διδυμοτείχου – Δόξα Προσκυνητών
Ηρακλής Καβάλας – Ορφέας Ξάνθης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.