Μπαραζ Γ΄ Eθνικης: Δοξα Προσκυνητων – Α.Ε. Διδυμοτειχου 0-1

Ηχηρό «χαστούκι» της Α.Ε.Δ στην Δόξα Προσκυνητών.

Η Α.Ε. Διδυμοτείχου σταμάτησε το αήττητο σερί των δύο νικών της Δόξα Προσκυνητών και την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα για τα μπαράζ  της Γ΄εθνικής επικρατώντας με  0-1 στο Δ.Α.Κ. Κομοτηνής.
Παρά την ήττα η ομάδα των Προσκυνητών παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 6 βαθμούς όσους έχει και ο Ορφέας Ξάνθης που επικράτησε στο άλλο παιχνίδι των μπαράζ εντός έδρας του Ηρακλή Καβάλας με 3-2.
Πλέον μετά από αυτό το αποτέλεσμα το παιχνίδι της Τετάρτης  στο ΔΑΚ με τον Ηρακλής Καβάλας φαντάζει ως ο αγώνας της χρονιάς για την ομάδα του Γιάννη Κλειτσιώτη που χρειάζεται οπωσδήποτε την νίκη που θα την φέρει πιο κοντά στην άνοδο στη Γ΄εθνική.
Στο πλευρό της Δόξας Προσκυνητών για άλλο ένα παιχνίδι παρά το ότι η ΕΠΣ Θράκης την ίδια ώρα είχε προγραμματίσει να διεξαχθεί η τελευταία αγωνιστική της Α2 κατηγορίας, βρέθηκαν περίπου 800 φίλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ωστόσο όμως έφυγαν απογοητευμένοι από την εμφάνιση και το αποτέλεσμα.

Βροντερό παρών στην σκεπαστή κερκίδα του ΔΑΚ έδωσαν οι περίπου 100 φίλοι της Α.Ε Διδυμοτείχου που ταξίδεψαν από την ακριτική πόλη και συμπαραστάθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στην ομάδα τους.

Η εικόνα του παιχνιδιού.
Η Δόξα ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος είχε της κλασικές ευκαιρίες να προηγηθεί  αλλά δεν τα κατάφερε και σε μία αδράνεια της άμυνας δέχθηκε το μοναδικό τέρμα του αγώνα με τον Παπούδη στο 8΄.
Στην επανάληψη η ομάδα του Γιάννη Κλειτσιώτη με εμφανή το πρόβλημα στην οργάνωση πίεσε για την ισοφάριση αλλά ανορθόδοξα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε.
Ουσιαστικά  στο δεύτερο μέρος παίχτηκε πολύ λίγο καθαρό ποδόσφαιρο καθώς οι παίχτες των φιλοξενούμενων  με το παραμικρό έπεφταν στον αγωνιστικό χώρο για καθυστερήσεις κάτι που εκνεύρισε τους παίχτες της Δόξας αλλά και τον κόσμο.
 
Το φίλμ του αγώνα
Το παιχνίδι ξεκίνησε με λίγα λεπτά καθυστέρηση καθώς ο διαιτητής έστειλα στα αποδυτήρια τον τερματοφύλακα Βλαδιμηρίδη διότι η εμφάνιση του ήταν παρόμοια με αυτή της Α.Ε. Διδυμοτείχου.
Η Δόξα Προσκυνητών μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο 2΄είχε μια καλή στιγμή όταν ο Τρίχας έβαλε ωραία κάθετη στον Τσέκο αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και μπλόκαρε εύκολα ο Συριτούδης.
Στο 5΄και πάλι για τους γηπεδούχους ο Βάσκος ξεκίνησε από το κέντρο μια κούρσα κατάφερε να περάσει στο σπριντ τον προσωπικό του αντίπαλο τον  Δαρβούδη  αλλά το πλασέ του απέναντι εξουδετέρωσε ο Συριτούδης.

Στο 9΄στην μοναδική τους επίσκεψη στα καρέ της Δόξας οι φιλοξενούμενοι  θα ανοίξουν το σκορ.
Όλα ξεκίνησαν  από μια λάθος μεταβίβαση του Τσέκου, οι παίχτες της Α.Ε.Δ. βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Ιντζέ ο οποίος από δεξιά έβγαλε μια γλυκιά σέντρα ο Βλαδιμηρίδης με τον Σιδηρόπουλο δεν συνεννοήθηκαν καλά, παρενεβλήθη στην φάση ο Γιαννόπουλος που ακούμπησε την μπάλα δίνοντας πάσα στον Παπούδη που εύκολα σε κενή εστία έκανε το 0-1.

Στο 29΄για την Δόξα ο Σιδηρόπουλος θα διώξει δυνατά από την άμυνα η μπάλα μετά από αδράνεια των αμυντικών της Α.Ε.Δ. θα φτάσει στον Βάσκο ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε ένα βολέ αλλά σε ετοιμότητα και πάλι ο Συριτούδης έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 31΄και πάλι για την ομάδα των Προσκυνητών ο Κλής έβγαλε ωραία κάθετη στον Βάσκο ο οποίος έφυγε ταχύτατα αλλά το πλασέ  δεν ήταν καλό με τον Συριτούδη να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.
Στο 42΄οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή στιγμή για να κάνουν το 0-2 αλλά το σουτ του Παπούδη απέναντι στον Βλαδιμηρίδη κατέληξε λίγο άουτ από αριστερό κάθετο δοκάρι.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο την πρώτη καλή ευκαιρία την συναντάμε στο 72΄όταν ο Τρίχας για την Δόξα από δεξιά έβγαλε μια γλυκιά σέντρα ο Βιόπουλος έπιασε την κεφαλιά με τον Συριτούδη να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.
Στο 74΄και πάλι για τους γηπεδούχους μετά από κόρνερ του Τρίχα ο Κίτσος πήρε την κεφαλιά η μπάλα πήγε στον Βάσκο από κοντά όμως δεν μπόρεσε να πλασάρει όπως ήθελε με τον Συριτούδη να μπλοκάρει την μπάλα.

Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης η Δόξα Προσκυνητών αν και είχε την υπεροχή δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο τέρμα  και έτσι γνώρισε την πρώτη της ήττα στα μπαράζ.
 
 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Δόξα Προσκυνητών  (Κλειτσιώτης): Βλαδιμηρίδης, Σιδηρόπουλος (76΄ Ραμαντάνης), Μόσχος, Μαδούρας, Κίτσος, Φαρασόπουλος, Τρίχας, Τσέκος (60΄ Βιόπουλος), Βάσκος, Κλής (54΄ Βασιλακάκης), Κούδερης.
 
Α.Ε. Διδυμοτείχου (Παρασχούδης): Συριτούδης, Κοτζά Αμέτ, Τσίτσκαρης, Τζανετάκος (86΄ Ζλατάνης), Κουρδάκης, Πετρόπουλος, Δαρβούδης (56΄ Δοινούδης), Γκατσιούδης, Παπούδης, Γιαννόπουλος (66΄ Βενελάκης), Ιντζές.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής των μπαράζ για την Γ’ Εθνική.
Δόξα Προσκυνητών-ΑΕ Διδυμοτείχου 0-1
Ορφέας PUMA Ξάνθης-Ηρακλής Καβάλας 3-2
 
Η Βαθμολογία μετά από 3 αγωνιστικές
1.Δόξα Προσκυνητών (4-3) – 6
2.Ορφέας Ξάνθης (6-4) – 6
3. Α.Ε. Διδυμοτείχου (1-2) – 4
4. Ηρακλής Καβάλας (3-5) – 1
 
Η επόμενη 4η αγωνιστική ( Τετάρτη 25 Μαΐου- 5:00μμ)
Δόξα Προσκυνητών – Ηρακλής Καβάλας
ΑΕ Διδυμοτείχου – Ορφέας Ξάνθης
 
Δηλώσεις
Γιάννης Κλειτσιώτης – Προπονητής Δόξας Προσκυνητών
Σήμερα δεν μπήκαμε καλά σε σύγκριση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Δεχθήκαμε ένα γκολ από λάθος της άμυνας.
Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και γενικά η εικόνα που έχω είναι πως χάσαμε ένα παιχνίδι χωρίς να δεχτούμε ούτε μία ευκαιρία. Χάσαμε αρκετές ευκαιρίες ειδικά στο πρώτο μέρος.
Στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε ανορθόδοξα ίσως τον αντίπαλο, δεν κάναμε τις φάσεις που θέλαμε αλλά και αυτές που δημιουργήσαμε δεν βρήκαν στόχο.
Έτσι είναι στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, κερδίζει ο πιο τυχερός.
Ίσως ήμασταν τυχεροί στα προηγούμενα παιχνίδια αλλά στο συγκεκριμένο ήμασταν πολύ άτυχοι.
Ερώτηση: Η ομάδα είχε πρόβλημα στην  οργάνωση. Για ποιόν λόγο δεν έπαιξε ο Γεμενετζής
Απάντηση: Ο Κώστας είχε κάποιο προσωπικό πρόβλημα και έλειψε κάποιες προπονήσεις  και έμεινε λίγο πίσω.
Όταν σκεφτήκαμε να τον βάλουμε να βοηθήσει τραυματίστηκε ο Σιδηρόπουλος  και έγινε αναγκαστική αλλαγή.
Θεωρώ ότι έφταιξαν και άλλα πράγματα αλλά θα τα βρούμε με τους παίχτες.
Ερώτηση: Όλα θα παιχτούν στο παιχνίδι της Τετάρτης με τον Ηρακλή Καβάλας;
Απάντηση: Η άνοδος παίζεται σε όλα τα παιχνίδια. Ούτε βγαίνεις πρωταθλητής  εάν νικήσεις τα δύο πρώτα παιχνίδια που πήραμε ούτε έγινε κάτι που χάσαμε σήμερα.
Θα παίξουμε όλα τα παιχνίδια και είμαστε υποχρεωμένοι να τα παλέψουμε όλα.
 
Μπάμπης Παρασχούδης – Προπονητής Α.Ε. Διδυμοτείχου
Η σημερινή νίκη είναι μεγάλη γιατί και ο αντίπαλος είναι μεγάλος.
Αντιμετωπίσαμε μια πολύ καλή ομάδα.
Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια παίξαμε καλό ποδόσφαιρο χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Σήμερα πήραμε το αποτέλεσμα έστω αν παίξαμε αμυντικά και βγήκαμε με αντεπιθέσεις.
Μίλησα πριν τον αγώνα με τα παιδιά, τους είπα πως είναι η τελευταία μας ευκαιρία να μπούμε ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης.
Η ομάδα έχει ταλέντο  αλλά μόνο με αυτό δεν πας πουθενά.
Πρέπει να καταθέσουμε σώμα και μυαλό για να μπορέσουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα.
Να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές μου για την μεγάλη προσπάθεια που κάνανε.
 Ευχαριστώ τον κόσμο που μας υποστήριξε και την ομάδα της Δόξα Προσκυνητών για την φιλοξενία την οποία θα ανταποδώσουμε με τον καλύτερο τρόπο στο γήπεδο μας.
Ερώτηση:  Πως κρίνετε την διαιτησία σήμερα και πως σχολιάζετε το ότι οι παίχτες σας στο δεύτερο μέρος εξάντλησαν περίπου 15 λεπτά σε καθυστερήσεις:
Απάντηση: Τα 15 λεπτά χρόνου καθυστερήσεων που χάθηκαν στο ματς ξέρετε ότι είναι μέσα στο παιχνίδι της τακτικής.
Δεν είναι καλή, δεν είναι σωστή, δεν την επικροτώ αλλά όταν παίζεις για το αποτέλεσμα καμιά φορά  πρέπει να παίξεις και έτσι.
Σε σύγκριση με τα προηγούμενα παιχνίδια ο διαιτητής σήμερα ήταν ακριβοδίκαιος.
Ερώτηση: Καταδικάζεται τους φιλάθλους σας για τα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν;
Απάντηση: Φυσικά. Όπου βρεθώ στην πόλη και συναντώ τους φιλάθλους της ομάδας  που οργανώνουν την κερκίδα τους ζητάω πάντα να μην χρησιμοποιούν υβριστικά συνθήματα .
Δεν πρέπει να είμαστε χούλιγκανς, πρέπει  να γίνουμε ρόλιγκανς  όπως στην Δανία που υποστηρίζουν τις καλές προσπάθειες των αντιπάλων και ποτέ δεν βρίζουν.
Θα ζητήσω για άλλη μια φορά στους φιλάθλους της Α.Ε.Δ. να υποστηρίζουν την ομάδα χωρίς υβριστικά συνθήματα. 


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.