Μπαραζ απεργιων στην Τοπικη Αυτοδιοικηση

Κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ανακοίνωσε νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή 7 Μαρτίου, αποχή από την εργασία 8-10 Μαρτίου και νέα 48ωρη απεργία στις 11 και 12 Μαρτίου.

Παράλληλα, το Γενικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει εκ νέου την Τετάρτη 12 Μαρτίου για αξιολόγηση της κατάστασης και καθορισμό της περαιτέρω στάσης του κλάδου.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην προωθούμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση μέσω της οποίας προβλέπεται η ενοποίηση των δύο Ταμείων τους με άλλα του Δημοσίου. Πρόκειται για τα ταμεία ΤΑΔΚΥ (συνταξιοδοτικό) και ΤΥΔΚΥ (περίθαλψης).

Επίσης, από το πρώτο, ο κλάδος του εφάπαξ αναμένεται να ενσωματωθεί στο ΤΠΔΥ και ο κλάδος του μηνιαίου βοηθήματος στο ΤΕΑΔΥ.

«Αντιδρούμε στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του οποίου έχει στόχο να διαλύσει το ΤΥΔΚΥ, δηλαδή το Ταμείο Περίθαλψης και να το μεταφέρει στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, όπως επίσης το Ταμείο Ασφάλισης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων το ΤΑΔΚΥ θα διασπασθεί και θα ενσωματωθεί σε δύο ταμεία ο Δε κλάδος επικουρικής ασφάλισης θα ενσωματωθεί στο ΤΕΑΔΥ, δηλαδή στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων και το κλάδος πρόνοιας θα ενσωματωθεί στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Τα ταμεία μας, και το ΤΥΔΚΥ και το ΤΑΔΚΥ, έχουν αποθεματικό, δηλαδή και κινητή και ακίνητη περιουσία η οποία αποτιμάται περίπου στο 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ. Είναι δηλαδή εύρωστα οικονομικά ταμεία και, ουσιαστικά αυτό που θα γίνει είναι να πάρουν τα χρήματα από τα δικά μας ταμεία για να καλύψουν τα οικονομικά ελλείμματα των ταμείων στα οποία θα ενσωματωθούν. Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο απεργούμε», δηλώνει ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ των περιφερειακών δήμων και κοινοτήτων κ. Χρήστος Ζέκος.

«Προβλέπουμε ότι, αν κάποια στιγμή γίνει αυτή η ενσωμάτωση, θα επέλθει οικονομική κατάρρευση των νέων ταμείων που θα προκύψουν με αποτέλεσμα να διακινδυνεύεται με την ενσωμάτωση και το συνταξιοδοτικό μας μέλλον αλλά και η υγειονομική περίθαλψη».

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ απήργησαν την προηγούμενη εβδομάδα. Όπως δηλώνει ο κ. Ζέκος, «στο νομό μας στους περιφερειακούς δήμους που ανήκουν στο σύλλογό μας είχε μεγάλο ποσοστό συμμετοχής, πάνω από 50%».

Την Παρασκευή απεργούν εκ νέου οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. «Το Σάββατο και την Κυριακή απεργούν σε υπηρεσίες που έχουν βάρδιες, δεν αφορά να τονίσω το νομό μας γιατί δεν έχουμε βάρδιες αυτές τις δύο ημέρες και 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη»,
διευκρινίζει ο κ. Ζέκος.

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.