Banksy: Νεο εργο κατα του ρατσισμου, εμπνευσμενο απο τον Τζ. Φλοιντ

«Αυτό είναι πρόβλημα των λευκών» έγραψε ο διάσημος street artist

Ο διάσημος street artist, Banksy έκανε και πάλι την εμφάνιση του για να παρουσιάσει το νέο του έργο, που εμπνεύστηκε από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, είχε πολλά να πει για την βίαιη δολοφονία που έχει συγκλονίσει τον κόσμο, πυροδοτώντας χιλιάδες διαμαρτυρίες κατά του ρατσισμού.

Αφού δημοσίευσε το έργο του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, δήλωσε οτι «αρχικά σκέφτηκα ότι ίσως θα έπρεπε απλά να σωπάσω και να ακούσω τους έγχρωμους ανθρώπους για αυτό το θέμα. Αλλά γιατί να το κάνω αυτό; Δεν είναι δικό τους πρόβλημα αυτό, αλλά δικό μου».

Και συνέχισε, «το σύστημα έχει απογοητεύσει τους έγχρωμους. Το λευκό σύστημα. Σαν έναν σπασμένο σωλήνα που έχει πλημμυρίσει το διαμέρισμα των ανθρώπων που μένουν στον κάτω όροφο. Αυτό το ελαττωματικό σύστημα κάνει τη ζωή του τραγική, αλλά δεν είναι η δική τους δουλειά να το διορθώσουν. Δεν μπορούν -εκείνοι από το πάνω διαμέρισμα δεν τους αφήνουν» έγραψε ο Banksy, κλείνοντας με τα εξής λόγια: «Αυτό είναι πρόβλημα των λευκών, και αν οι λευκοί δεν το διορθώσουν, τότε κάποιος θα πρέπει να ανέβει πάνω και να σπάσει την πόρτα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.