Μπαλετο και συγχρονος χορος στο REX

Καλή ήταν η ανταπόκριση του κοινού της Κομοτηνής στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Κομοτηνής και ο δήμος Κομοτηνής το πρωί της Κυριακής στον πολιτιστικό χώρο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής. Χόρεψαν καθηγητές και σπουδαστές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Ανδρομάχης Καφαντάρη» κομμάτια κλασσικού μπαλέτου και μοντέρνου χορού, κερδίζοντας το θαυμασμό του κοινού.

Σε δυο χρόνια κτίριο δημοτικής σχολής χορού

Η πρόεδρος της ΔΕΠΑΚ Σοφία Μενεσελίδου μίλησε για την πρόσκληση που απηύθυνε ο δήμος και η ΔΕΠΑΚ στην διευθύντρια και ιδιοκτήτρια της επαγγελματικής σχολής χορού της Θεσσαλονίκης, Ανδρομάχη Καφαντάρη, «για να μάς δώσουν τη διάσταση των επαγγελματικών προοπτικών του χορού» και πέρασε ακολούθως στις δράσεις του δήμου για το χορό. «Διατηρούμε μια δημοτική σχολή χορού που έχει ζωή από το 1990 κι έχουμε ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό τις προσπάθειες για να αναβαθμίσουμε, ν’ αναδείξουμε και ν’ αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται τη σχολή μας η οποία αριθμεί 100 παιδιά με συνέπεια και όρεξη. Εναπόκειται, επομένως σ’ εμάς ως δημοτική αρχή να τους δώσουμε όλες τις δυνατότητες ν’ αξιοποιήσουν ή να μάθουν ποιες προοπτικές υπάρχουν από δω και πέρα.

Οι αρχικές μας ενέργειες κατευθύνονται προς τη δημιουργία υλικοτεχνικής υποδομής. Έχουμε ανακαινίσει, μέσα από μια εργολαβία, τη δημοτική σχολή χορού. Ήδη έχει τελειώσει η μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου κι έχει ψηφιστεί από το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου η ανέγερση της δημοτικής σχολής χορού.

Μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων σκοπεύουμε να προσδώσουμε στη σχολή μας το κύρος που της αξίζει και στο τέλος της διετίας θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενηθούμε σε ιδιόκτητο κτίριο». Η δημοτική σχολή χορού θα γίνει στην οδό Βενιζέλου.

Η κα Στυλίδου μετέφερε τη μεγάλη της ικανοποίηση από την εκδήλωση. «Είναι η πρώτη φορά που οι μαθητές της δημοτικής σχολής χορού θα έχουν μια ζωντανή επαφή με το χορό. Βλέπουν στην τηλεόραση παραστάσεις το συζητάμε, χορεύουν αλλά σήμερα είναι μια άριστη ευκαιρία για να δουν κλασσικό και σύγχρονο χορό. Γνωρίζω τη Μάχη Καφαντάρη, γι’ αυτό και την καλέσαμε στη σημερινή εκδήλωση όπου δέχτηκε με μεγάλη της χαρά να συμμετάσχει.

Είναι μαζί της επαγγελματίες χορευτές και μαθήτριες της Σχολής Χορού κι αυτό έχει αυξημένο ενδιαφέρον».

Στη δημοτική σχολή χορού συμμετέχουν και παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών για να παρακολουθήσουν μαθήματα μουσικοκινητικής αγωγής, ρυθμική και να κάνουν μια πρώτη γνωριμία με το χορό. «Στην ηλικία των επτά – οκτώ χρονών ξεκινάμε και κλασσικό χορό» σχολιάζει η κα Στυλίδου.

Η εκδήλωση έκλεισε με μια ενδιαφέρουσα ομιλία της κα Καφαντάρη για την «προσφορά και τις προοπτικές της τέχνης του χορού σήμερα», όπου εξήγησε για ποιους λόγους είναι καλό να μάθει χορό ένα παιδί και ποιες επαγγελματικές προοπτικές του ανοίγονται.

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.