Μπαινει (ξανα) στο αυλακι η ολοκληρωση του φραγματος Ιασιου

Νέος διαγωνισμός για την αποπεράτωση του φράγματος, μετά την έκπτωση του προηγούμενου εργολάβου

Σε δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του Υποέργου «Αποπεράτωση εργασιών φράγματος Ιασίου – Β΄ φάση» προϋπολογισμού 999.758,06 ευρώ (χωρίςΦ.Π.Α.), προχωρά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.
 
Ο διαγωνισμός αυτός αφορά την αποπεράτωση των εργασιών στο φράγμα, και γίνεται μετά την έκπτωση του εργολάβου που είχε αναλάβει την αποπεράτωση του έργου, όμως παρόλο που έγιναν εργασίες, αυτές δεν ολοκληρώθηκαν.
 
Έτσι η Περιφέρεια επαναδημοπρατεί τις εργασίες που έμειναν και αφορούν κυρίως τα υδραυλικά του έργου, ώστε αυτό να ολοκληρωθεί.
 
Παρόλα αυτά θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως η ολοκλήρωση του φράγματος δεν αποτελεί και το τέλος των εργασιών, μιας και δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει την αποστολή του για άρδευση της ευρύτερης περιοχής αν δεν κατασκευαστούν τα αρδευτικά δίκτυα, για τα οποία έχουν μεν εξασφαλιστεί πιστώσεις μέσω του ΕΣΠΑ, όμως φαίνεται ότι περιμένουν την ολοκλήρωση του έργου για να προχωρήσουν.
 
Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με τη μελέτη που είχε αρχικά εκπονηθεί για τα δίκτυα αυτά, προβλεπόταν σε πρώτη φάση να αρδευτεί ακαθάριστη έκταση 31.000 στρεμμάτων ενώ σε δεύτερη φάση η αρδευόμενη έκταση θα έφθανε τα 62.000 στρέμματα.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.