«Μπαινει στο αυλακι» η συζητηση για τις αλλαγες στον Καλλικρατη

Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ για το θέμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα

Σε συνεδρίαση της ΕΝΠΕ θα συμμετάσχει ο κ. Μέτιος για το σχέδιο της επιτροπής για τον Κάλλικράτη σήμερα Παρασκευή. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου της Τετάρτης, πρότεινε να γίνει μια ειδική συνεδρίαση για το θέμα, ώστε να συζητηθούν οι προτάσεις και οι απόψεις όλων των πλευρών αναλυτικότερα.
 
Ο περιφερειάρχης τόνισε προς το συμβούλιο πως θεωρεί το Νόμο του Καλλικράτη μια μεγάλη τομή στην αυτοδιοίκηση, όμως παρά το γεγονός ότι ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, προέκυψαν προβλήματα στην εφαρμογή του, τα οποία επισημάνθηκαν επανειλημμένα από όλες τις πλευρές.
 
Αυτά τα προβλήματα φιλοδοξεί να λύσει η πρόταση που καταθέτει η επιτροπή που έχει συσταθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, με τα συμπεράσματά και τις προτάσεις της, που σύμφωνα με τον κ. Μέτιο αποτελούν τη βάση για συζήτηση, να αντιμετωπίζουν κάποια, αλλά να δημιουργούν αλλού μεγαλύτερα προβλήματα, όπως η κατάργηση της Οικονομικής επιτροπής.
 
Ήδη ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ έχουν πάρει απόφαση για κοινό συνέδριο των δύο βαθμών της αυτοδιοίκηση, ζήτησε όμως σε επόμενη συνεδρίαση να γίνει ειδική συζήτηση για το θέμα, ενώ στο μεταξύ θα σταλούν σε όλες τις παρατάξεις οι προτάσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.