Αξιοσημαντες προσωπικοτητες και νεοι-φαινομενα βραβευτηκαν στη φετινη τελετη των Διεθνων Βραβειων «Giuseppe Sciacca» στο Βατικανο

Παρών στην τελετή και το ΔΠΘ διά του Γιώργου Τσομή

Εθελοντισμός, ήθος, φιλία μεταξύ των λαών, αριστεία, αλληλεγγύη πρωταγωνίστησαν κατά την 16η Τελετή των Διεθνών Βραβείων «Giuseppe Sciacca», η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Νοεμβρίου και ώρα 17:30, στην Αίθουσα Διαλέξεων του Ποντιφικού Πανεπιστημίου Urbaniana, στο Βατικανό, στη Ρώμη.

Το «παρών» στη μεγαλοπρεπή τελετή έδωσαν εκκλησιαστικές, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, ο διάσημος τραγουδιστής Amedeo Minghi, η δημοσιογράφος και τηλεοπτική persona Katia Novanta, η ηθοποιός και σκηνοθέτης Ilaria Borelli, η ηθοποιός και κινηματογραφική/ τηλεοπτική παραγωγός Ellide Melli, η ηθοποιός Linda Battista και ο διάσημος κιθαρίστας της jazz και ροκ μουσικής Phil Palmer.
 
Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην τελετή ήταν ο Πρέσβυς της Ελλάδας στην Αγία Έδρα – Βατικανό, κ. Αλέξανδρος Κουγιού, ενώ παρέστησαν και ο Καθηγητής Γεώργιος Τσομής, ο οποίος εκπροσώπησε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, καθώς και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φοιτητών και Πτυχιούχων του τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), με επικεφαλής την Καθηγήτρια Γεωργία Πατερίδου και τον Πρόεδρο Νικόλαο Προικιό. 
 

Τα Διεθνή Βραβεία “Giuseppe Sciacca”, τα οποία ιδρύθηκαν το 2001 στην πόλη L'Aquila της Ιταλίας, από τον κληρικό του Βατικανό και Καθηγητή Νομικής, Bruno Lima, αποτελούν κορυφαίο εθελοντικό θεσμό, παγκοσμίως. Επιβραβεύουν, κάθε χρόνο, την αριστεία νέων ανθρώπων ανά τον κόσμο που ξεχωρίζουν και διακρίνονται σε διαφορετικούς τομείς δράσης, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν το έργο αξιοσήμαντων προσωπικοτήτων παγκοσμίως. 
 
Κατά τη διάρκεια της τελετής απονεμηθήκαν περισσότερα από 11 βραβεία και τιμητικές διακρίσεις. Μάλιστα στην απονομή των βραβείων έλαβε μέρος και ένας «γνώριμος» της Κομοτηνής. Ο λόγος για τον Δρ. Michael Richard SEIBEL, νυν Καλλιτεχνικός Διευθυντής International Opera Studio Πάτρας διά χειρών του οποίου απονεμήθηκε το βραβείο Μουσικής – Τραγουδιού στην 15χρονη Αμερικανίδα σοπράνο με καταγωγή από τη Ρουμανία Laura Bretan.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.