Αξιοποιηση των διεθνων του επαφων για τη Θρακη επιδιωκει ο Ευριπιδης Στυλιανιδης

Συνάντηση με τον πρόεδρο του τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης του Δ.Π.Θ. κ. Γ. Χατζηκωνσταντίνου είχε ο Βουλευτής Ροδόπης και αναπληρωτής τομέαρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Ε. Στυλιανίδης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για την λειτουργία και τον στρατηγικό προγραμματισμό του τμήματος.

Ο κ. Ε. Στυλιανίδης υπογράμμισε την διάθεσή του να κεφαλοποιήσει προς όφελος της περιοχής όλες τις σχέσεις, που με την ιδιότητα του αναπτύσσει και θα αναπτύξει στο μέλλον στην ευρύτερη περιοχή (Βαλκάνια, Τουρκία, Εύξεινος Πόντος).

«Οι γέφυρες που στήνουν οι πολιτικοί και οι νέοι δρόμοι που αυτοί ανοίγουν μπορούν να στεριώσουν μόνο αν ακουμπήσουν πάνω στην ακαδημαϊκή κοινότητα και την αγορά» τόνισε ο Βουλευτής Ροδόπης υπογραμμίζοντας ότι «εμείς αναπτύσσουμε τις σχέσεις με τις ηγεσίες των γειτονικών χωρών εκμεταλλευόμενοι το γεγονός, ότι ο πρόεδρος μας, ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είναι και πρόεδρος της West Balkan Democracy Initiative. Οι σχέσεις αυτές όμως μπορούν να αποβούν ωφέλιμες για τη Θράκη αν αξιοποιηθούν τόσο από τα τμήματα του ΔΠΘ (ΔΟΣΑ, Παρευξεινίων) σε ακαδημαϊκό επίπεδο όσο και από τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της περιοχής σε οικονομικό επίπεδο γι’ αυτό η συστηματική συνεργασία μας είναι αναγκαία».

Η ανταπόκριση του προέδρου στην πρωτοβουλία του Βουλευτή ήταν άμεση και θετική.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.