Αξιολογηση και κτιριακα ταλανιζουν τους εφοριακους στη Ροδοπη

Καλούνται να ανταπεξέλθουν στο έργο τους με εξοπλισμό από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας

Το θέμα της αξιολόγησης χωρίς την κατάλληλες δομές, αλλά και το συνεχιζόμενο κτιριακό ζήτημα που έχει η Υπηρεσία Ερευνών Διασφάλισης Εσόδων (ΥΕΔΕ), είναι μερικά από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της Δ.Ο.Υ. Κομοτηνής.
 
Όπως σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαρία Μιτανούδη, προγραμμάτισαν την ετήσια γενική τους συνέλευση  την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, ώστε να συζητήσουν προβλήματα που έχουν προκύψει την τρέχουσα χρονιά.
 
Το κυριότερο ζήτημα είναι η αξιολόγηση του κλάδου, που προσπάθησε να κάνει εκβιαστικά, κατά την κ. Μιτανούδη, η ηγεσία της ΑΑΔΕ.
 
Οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ αντιτίθενται σε αυτή την αξιολόγηση, γιατί δεν υπάρχει η κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, με εκτυπωτές και υπολογιστές εικοσαετίας, που αγοράστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και πλέον δεν μπορούν να τρέξουν τα προγράμματά τους.
 
Έτσι ενώ πατούν ένα κουμπί για να προχωρήσει η εργασία, μετά πρέπει να περιμένουν ένα τέταρτο για να ολοκληρωθεί, και έτσι οποιαδήποτε αξιολόγηση της απόδοσής τους γίνεται χωρίς πραγματικό έρεισμα.
 
Παράλληλα δεν έχουν τις κατάλληλες υπηρεσίες στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν για να λυθούν τα προβλήματά τους σχετικά με την ερμηνεία εγκυκλίων και νόμων, γιατί πολλές φορές υπάρχουν ασάφειες εξ ου και θέλοντας να πράξουν το καλύτερο για το συμφέρον του πολίτη, ζητούν βοήθεια με τη δημιουργία μιας κεντρικής δομής, που θα είναι επιφορτισμένη με την επίλυση τέτοιων ζητημάτων.
 
Την ίδια ώρα πρόβλημα έχουν και με την εκπαίδευση προσωπικού, μιας και οι καινούριοι συνάδερφοί τους εκπαιδεύτηκαν στην Αθήνα για τέσσερις μήνες, χωρίς όμως να καλυφθούν τα έξοδά τους.
 
Πέρα αυτών, συνεχίζει να απασχολεί την ΥΕΔΕ το θέμα της στέγασης, καθώς η υπηρεσία στεγάζεται στο χώρο του παλιού εργοστασίου του Γαζή, που δεν είναι κατάλληλο για τη λειτουργία τους και είναι δύσκολο στο χώρο να γίνουν παρεμβάσεις. Δυστυχώς όμως τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, δεν φαίνεται να υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.