Αυριο στις εξι το απογευμα το διαγγελμα του Πρωθυπουργου

«Με σχέδιο θα γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα», ανέφερε ο Σ. Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Στις 6 το απόγευμα της Τρίτης θα γίνει το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσας στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Σταδιακή άρση των περιορισμών

Αναφορικά με τη σταδιακή άρση των περιορισμών, ξεκαθάρισε ότι πρώτα θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα μαγαζιά λιανικού εμπορίου και μετά τα σχολεία . Ανοιχτές όπως είπε θα είναι οι εκκλησίες για ατομική λατρεία. Μετά, σημείωσε, θα ανοίξουν οι ξενοδοχειακές μονάδες.

Υπογράμμισε ακόμη πως εξετάζεται η σταδιακή απελευθέρωση μετακινήσεων από μία περιφερειακή ενότητα σε άλλη ενώ πρόσθεσε πως την Τετάρτη θα υπάρξει υπουργικό Συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως στην επόμενη μέρα της πανδημίας θα πρέπει να τηρούνται μέτρα για την υγεία των πολιτών. Επισήμανε πως είναι ξεκάθαρο ότι «θα διατηρήσουμε όλες τις απαραίτητες συνήθειες και συμπεριφορές που θα μας συντροφεύουν από δω και πέρα κυρίως ιδίως αφορά στην τήρηση των αποστάσεων και των μέτρων ατομικής υγιεινής και προστασίας και των όποιων επιπλέον μέτρων μας υποδείξουν οι ειδικοί. Ενωμένοι θα προχωρήσουμε στη σταδιακή μετάβαση στη νέα κανονικότητα». Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Πέτσας «η πορεία αυτή θα γίνει με σχέδιο, σταδιακά, συγκροτημένα».

Ατομική λατρεία στις εκκλησίες

Ειδική μνεία για τις εκκλησίες έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζοντας ότι το επόμενο διάστημα θα επιτρέπεται η ατομική λειτουργία ενώ υποστήριξε ότι σε δεύτερο στάδιο θα επιτραπούν οι λειτουργίες παρουσία πιστών.

Οι εορτασμοί για την Πρωτομαγιά

Αναφορικά με τους εορτασμούς για την Πρωτομαγιά, μεταφέρονται, δήλωσε ο κ. Πέτσας, και θα πραγματοποιηθούν το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, στις 9 Μαΐου.

«Όπως το Πάσχα, έτσι και η Πρωτομαγιά» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κλείνοντας το ενδεχόμενο να επιτραπούν συγκεντρώσεις την ερχόμενη Παρασκευή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.