Αυριο η κορυφωση και η αυλαια του πρωτου «TUVUNU CUP» στη Νυμφαια

1.200 άτομα έφεραν στην Κομοτηνή οι δύο πρώτοι αγώνες ορεινής ποδηλασίας

Κορυφώνεται και ρίχνει αυλαία η σειρά τριών αγώνων ορεινής ποδηλασίας με την ονομασία «TUVUNU CUP 2016», που διοργανώνει ο ποδηλατικός σύλλογος «Θράκας Ιππέας». Το ραντεβού των 150 και πλέον ποδηλατών, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στον τρίτο και τελευταίο αγώνα του «TUVUNU CUP», έχει δοθεί ξανά στο δάσος της Νυμφαίας, αύριο, Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι.  Η διοργάνωση συμπίπτει με τον εορτασμό της επετείου της μάχης του Οχυρού Νυμφαίας και με την ευκαιρία αυτή μπορούν αρκετοί συμπολίτες μας, που θα ανηφορήσουν προς το Οχυρό τις πρωινές ώρες της Κυριακής, να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους ώστε να παρακολουθήσουν τους συναρπαστικούς αγώνες ορεινής ποδηλασίες στις όμορφες και απαιτητικές διαδρομές του περιαστικού δάσους της Κομοτηνής.

«Οι Κομοτηναίοι, που θα επισκεφτούν το Οχυρό Νυμφαίας, να αδράξουν την ευκαιρία να περάσουν και να δουν τι εστί ορεινή ποδηλασία»

Στο σχετικό κάλεσμά του, ο πρόεδρος του «Θράκα Ιππέα», κ. Κυριάκος Γκογκότσης, έκανε λόγο για το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από τα Χριστούγεννα, που είχε σκοπό να συστήσει στην περιοχή μας την ορεινή ποδηλασία. Κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό, με βάση την εικόνα από τους δύο πρώτους αγώνες της σειράς, ο κ. Γκογκότσης, παρατήρησε ότι « φάνηκε πως κάτι πετύχαμε», για να εξηγήσει ότι «οι συμμετοχές στον πρώτο αγώνα ήταν ενθαρρυντικές, αφού είχαμε ξεπεράσει τους 200 αθλητές, ενώ στον δεύτερο, παρότι συνέπιπτε με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις της Κυριακής της Αποκριάς είχαμε πάλι αρκετές συμμετοχές, που ξεπέρασαν τις 150». «Για αυτήν την Κυριακή περιμένουμε ξανά πάνω από 150 αθλητές», προσέθεσε, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για αθλητές που προέρχονται από όλη τη βόρεια Ελλάδα, καθώς επίσης από τη Βουλγαρία και από την Τουρκία. «Μάλιστα η Βουλγαρία μας έστειλε στον δεύτερο αγώνα 4 αθλητές καλού επιπέδου», σημείωσε, «και είχαμε πάρα πολύ καλό ανταγωνισμό». «Ελπίζω αυτήν την Κυριακή να μας βοηθήσει και λίγο ο καιρός», συνέχισε, «γιατί τις δύο προηγούμενες τον είχαμε απέναντι. Την ίδια ημέρα γιορτάζεται και η επέτειος της μάχης του Οχυρού Νυμφαίας, οπότε θέλω να πιστεύω ότι οι Κομοτηναίοι θα αδράξουν την ευκαιρία, ακόμα κι αν δεν είναι φίλαθλοι της ποδηλασίας, να περάσουν και να δουν τι εστί ορεινή ποδηλασία. Είναι πάρα πολύ θεαματική και έχει να κάνει με τη φύση. Νομίζω ότι θα είναι ό,τι καλύτερο για να περάσουν ένα ευχάριστο δίωρο στη φύση».

«Το να μπορείς να προσελκύσεις σε μία ακριτική περιοχή αθλητές από όλη τη βόρεια και όχι μόνο Ελλάδα, καθώς και από το εξωτερικό, είναι κάποιο επίτευγμα»

Ο κ. Γκογκότσης υπενθύμισε ότι οι αγώνες «TUVUNU CUP 2016» είναι ενταγμένοι στο επίσημο καλεντάρι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και βαθμολογούνται κανονικά. «Μάλιστα, για την πρώτη διεξαγωγή ο «Θράκας Ιππέας» έλαβε τα εύσημα από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας για τις συμμετοχές που είχε», γνωστοποίησε, «γιατί φανταστείτε ότι είμαστε σε μία ακριτική περιοχή και το να μπορείς να προσελκύσεις αθλητές από όλη τη βόρεια και όχι μόνο Ελλάδα, καθώς και από το εξωτερικό, είναι κάποιο επίτευγμα. Δεχτήκαμε τα εύσημα της Ομοσπονδίας, η οποία μας έδωσε και μπόνους στη βαθμολογία, επιπλέον 50 βαθμούς από αυτούς που δικαιούμασταν να πάρουμε από τον αγώνα».

«Κάνουμε μία προσπάθεια ανάδειξης, όχι μόνο της ορεινής ποδηλασίας, αλλά γενικότερα και του νομού και της ευρύτερης περιοχής»

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι και την προσπάθεια του Συλλόγου να αναδείξει την ορεινή ποδηλασία στην περιοχή μας, ο κ. Γκογκότσης στάθηκε επίσης στη στρατηγική του «Θράκα Ιππέα» να επενδύει στην κοινωνική και πολιτισμική διάσταση της συνεισφοράς κάθε αθλητικού γεγονότος, που διοργανώνει. Όπως τόνισε, δεν επιλέχτηκε τυχαία η ημερομηνία της κορύφωσης της διοργάνωσης, η οποία συμπίπτει με τον εορτασμό της επετείου της μάχης του Οχυρού Νυμφαίας. Αυτό έγινε με γνώμονα «να μπορέσουν αυτοί που θα έρθουν απ’ έξω να επισκεφτούν και το Οχυρό Νυμφαίας», όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου. Επισήμανε δε ότι στους δύο πρώτους αγώνες επισκέφτηκαν την πόλη μας συνολικά πάνω από 1.200 άτομα, αθλητές και συνοδοί. «Μάλιστα, πολλοί είχαν διανυκτερεύσει από την προηγούμενη ημέρα», σημείωσε ο κ. Γκογκότσης, «όσο σημαντικό μπορεί να είναι αυτό». «Εμείς πάντως κάνουμε μία προσπάθεια ανάδειξης, όχι μόνο της ορεινής ποδηλασίας, αλλά γενικότερα και του νομού και της ευρύτερης περιοχής», προσέθεσε.

Τα «εφόδια» για να λάβει μέρος κανείς σε αγώνα ορεινής ποδηλασίας

Ερωτηθείς για τις προϋποθέσεις, που τίθενται, προκειμένου να πάρει κανείς μέρος σε έναν αγώνα ορεινής ποδηλασίας, ο πρόεδρος του «Θράκα Ιππέα» υπενθύμισε καταρχάς ότι πρέπει να διαθέτει το κατάλληλο ποδήλατο, το οποίο ενδείκνυται για τις ορεινές διαδρομές, και σε δεύτερο επίπεδο να διαθέτει μια ικανοποιητική φυσική κατάσταση. «Καλό είναι να έχει κάνει και κάποιες εξετάσεις», διευκρίνισε, «γιατί είναι λίγο επίπονο το άθλημα και καρδιοαναπνευστικά τουλάχιστον πρέπει να είναι καλά κάποιος για να μπορεί να ανταπεξέλθει». «Από εκεί και πέρα απαραίτητο είναι ένα κράνος», προσέθεσε, «και ύστερα μπαίνει στο αγώνα και τρέχει».

«Φτάσαμε σε ένα επίπεδο, που ο Σύλλογος μπορεί να υποστηρίξει αθλητές ανά την Ελλάδα και συγκεκριμένα 4 διαφορετικά γεγονότα σε δύο ημέρες»

Τέλος, ο κ. Γκογκότσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο στο οποίο έχει καταφέρει να φτάσει ο «Θράκας Ιππέας», δυόμισι σχεδόν χρόνια μετά από την επανενεργοποίησή του. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «μπορεί αυτή τη στιγμή ένα τμήμα του Συλλόγου να διοργανώνει την Κυριακή στη Νυμφαία τον αγώνα της ορεινής ποδηλασίας, αλλά συνάμα έχουμε αθλητές που θα τρέχουν το Σάββατο στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο στην Αθήνα και την Κυριακή άλλοι αθλητές θα τρέχουν σε ανοιχτό δρόμο αντοχής στη Θεσσαλονίκη και σε έναν επίσης αγώνα αντοχής στην Καλαμάτα». «Φτάσαμε λοιπόν σε ένα επίπεδο», προσέθεσε, «που ο Σύλλογος μπορεί να υποστηρίξει αθλητές ανά την Ελλάδα και συγκεκριμένα 4 διαφορετικά γεγονότα σε δύο ημέρες».

Αισιοδοξία για καθιέρωση των αγώνων ως TUVUNU Cup

«Θα βάλουμε τις βάσεις για του χρόνου, θα το συζητήσουμε και ελπίζω ότι θα ανεβάσουμε κι άλλο το επίπεδο σε αυτούς τους αγώνες»

Ο πρώτος αγώνας  «TUVUNU Cup 2016», όπως προδίδεται και από την ονομασία του, εγκαινίασε μια σημαντική συνεργασία του Συλλόγου «Θράκας Ιππέας» με την εταιρία Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης τους κ. Δημήτρη Πολιτόπουλου, η οποία παράγει και εμφιαλώνει το τσάι «TUVUNU». Ο κ. Γκογκότσης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η επίμαχη συνεργασία θα συνεχιστεί και στον μέλλον, συντελώντας στην καθιέρωση των αγώνων ποδηλασίας «TUVUNU Cup» και στην αναβάθμιση τους. «Οι υπεύθυνοι της εταιρίας, που ήταν παρόντες στους πρώτους δύο αγώνες , έμειναν πάρα πολύ ευχαριστημένοι», εκτίμησε. «Άλλωστε το όνομα του προϊόντος συνάδει απόλυτα με την ορεινή ποδηλασία», προσέθεσε, «και θα προσπαθήσουμε να θεσμοθετήσουμε τους αγώνες». «Θα βάλουμε τις βάσεις για του χρόνου, θα το συζητήσουμε και ελπίζω ότι θα ανεβάσουμε κι άλλο το επίπεδο σε αυτούς τους αγώνες», κατέληξε. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.