Αυλαια με «ασηκωτους» σακους για τον «αργοπορημενο» Αη Βασιλη

Ο «αργοπορημένος» Άη Βασίλης επισκέφτηκε για τρίτη συνεχή χρονιά την Κομοτηνή και, αφού περιπλανήθηκε για μία εβδομάδα, σκορπίζοντας τους σάκους τους σε κάθε γωνιά της πόλης για τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τις άπορες οικογένειες, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής έριξε πανηγυρικά την αυλαία αυτής της πρωτότυπης και αξιέπαινης δράσης, που κινητοποίησε εθελοντές, συλλόγους, φορείς, αρχές και απλούς κατοίκους της περιοχής μας. Στο διάστημα, που μεσολάβησε, οι Κομοτηναίοι είχαν την ευκαιρία να αποδείξουν τα αυξημένα αντανακλαστικά αλληλεγγύης τους, με την ανταπόκριση να αποδεικνύεται τόσο μεγάλη, ώστε οι διοργανωτές να αποκτήσουν έναν ευχάριστο πονοκέφαλο αναφορικά με τη συγκέντρωση και τη μεταφορά των πολυάριθμων και «ασήκωτων» σάκων στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Κομοτηνής. Μάλιστα, οι ποσότητες που συγκεντρώθηκαν φέτος υπερέβησαν τα μεγέθη των δύο προηγούμενων αντίστοιχων πρωτοβουλιών, ενθαρρύνοντας τον «αργοπορημένο» Άη Βασίλη, ώστε να επιλέξει και πάλι του χρόνου για προορισμό του την Κομοτηνή.

 

Το πρώτο βραβείο στο Θρακικό Ωδείο και στη Λέσχη Κομοτηναίων

 

Στην τελετή λήξης της φετινής δράσης που έλαβε χώρα στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, οι συμμετέχοντες και όσοι συντέλεσαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην επιτυχία της έλαβαν συμβολικούς επαίνους, ενώ βραβεύτηκαν οι σύλλογοι και τα μαγαζιά, που έλαβαν μέρος στο διαγωνιστικό κομμάτι της δράσης και κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα περισσότερα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τις άπορες οικογένειες. Σημειώνεται ότι ο ακριβής αριθμός των ποσοτήτων που συγκεντρώθηκαν, θα γίνει γνωστός κατά πάσα πιθανότητα αύριο, όταν θα έχει γίνει ο αναλυτικός απολογισμός. Ωστόσο, από την πρώτη εικόνα, που διαμόρφωσαν οι διοργανωτές, ως αποτελεσματικότεροι υποστηρικτές του «αργοπορημένου» Άη Βασίλη αναδείχθηκαν το Θρακικό Ωδείο και η Λέσχη Κομοτηναίων, η συνεργασία των οποίων απέφερε τους περισσότερους σε αριθμό και πιο «φουσκωμένους» με τρόφιμα σάκους. Ακολούθησε η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ, η οποία συνεργάστηκε με το State Caf, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι OnBikes ποδηλάτες Κομοτηνής, που όπως και τα προηγούμενα χρόνια έδωσαν δυναμικό «παρών» στη δράση, έχοντας αποθέσει τους σάκους τους στο Μαρμελάδα Wine bar.

 

Την παράσταση έκλεψαν τα παιδιά του Θρακικού Ωδείου και του Β’ Παιδικού Σταθμού

 

Την παράσταση, πάντως, στην προχθεσινή τελετή λήξης και απονομής των επαίνων έκλεψαν τα παιδιά του Θρακικού Ωδείου και του Β’ Παιδικού Σταθμού Κομοτηνής. Δίνοντας το παράδειγμα στους μεγαλύτερους, τα παιδιά αυτά έλαβαν μέρος με ενθουσιασμό στη δράση του «αργοπορημένου» Άη Βασίλη και εκτός από συμβολικό, κατάφεραν να πετύχουν και μετρήσιμο πρακτικό αποτέλεσμα, συγκεντρώνοντας σημαντικές ποσότητες βασικών ειδών για άπορες οικογένειες. Τα μεν πρώτα, του Θρακικού Ωδείου, ζωγράφισαν και παραχώρησαν τα έργα τους για τη διεξαγωγή μιας πρωτότυπης δημοπρασίας, στην οποία τα «χτυπήματα» γίνονταν, όχι με χρήματα, αλλά με τρόφιμα. Τα δε παιδιά του Β’ Παιδικού Σταθμού διοργάνωσαν ένα πρωτότυπο ανταλλακτικό παζάρι, μέσα από το οποίο γέμισαν τους σάκους του Άη Βασίλη με πολύτιμα είδη πρώτης ανάγκης για τους συμπολίτες μας, που τα έχουν ανάγκη.

 

Άρτεμις Τσολάκη «Αποδείχτηκε πως όταν οι άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις τους, μπορούν να κάνουν πολλά»

 

«Το μέλλον είναι στα παιδιά», τόνισε με έκδηλη ικανοποίηση η Άρτεμις Τσολάκη, η οποία συνεχάρη ταυτόχρονα όλους όσους έβαλαν από ένα μικρό ή μεγαλύτερο «λιθαράκι» για την επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «αποδείχτηκε πως όταν οι άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις τους, μπορούν να κάνουν πολλά». Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι εκτός του ότι η φετινή δράση ξεπέρασε σε επιτυχία τις δύο προηγούμενες ως προς τις συνολικές ποσότητες που συγκεντρώθηκαν, είχε και το χαρακτηριστικό ότι προσφέρθηκαν μεγάλες ποσότητες βασικών ειδών και τροφίμων, που είχαν ζητήσει κατά προτεραιότητα οι διοργανωτές, όπως το λάδι, τα βρεφικά γάλατα, τα είδη καθαρισμού κλπ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.