Αυλαια εναρξης στο Ποταμι του Πολιτισμου

Τη δυναμικότερη έναρξη έκανε το βράδυ της Τετάρτης 30 Ιουλίου η «14η Συνάντηση Νέων – Άρδας 2008», με τους Goin’Through and the Family, τον Ταραξία, τους ΝΕΒΜΑ, το Θηρίο και τον Κώστα LAVA Μολτσίδη, σε ένα χώρο 200 στρεμμάτων, στο βορειοανατολικότερο άκρο της χώρας, δίπλα στον ποταμό Άρδα. Παράλληλα στη σκηνή νησίδας εμφανίστηκαν οι Νόησις, οι Proffecional Sinnerz και οι S.M.A. Μια βραδιά γεμάτη μουσική αλλά και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων οι οποίες ξεκίνησαν από νωρίς το απόγευμα. Ο αριθμός των επισκεπτών του Φεστιβάλ, την πρώτη μόλις μέρα του, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και όλοι απόλαυσαν μια βραδιά με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες και διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Κηρύσσοντας την επίσημη έναρξη, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Βύσσας και της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ κ. Φανή Μπαχαρίδου τόνισε: «Το Φεστιβάλ του Άρδα διοργανώνεται φέτος για 14η συνεχή χρονιά σε ένα ειδυλλιακό τοπίο στις όχθες του ποταμού Άρδα και με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που καλύπτει όλα τα γούστα, αλλά και μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων, ταξιδεύει τον επισκέπτη σε πέντε μαγευτικές μέρες και πέντε μαγευτικές μουσικές νύχτες» και πρόσθεσε: «το Φεστιβάλ αφορά όλους μας, η βοήθεια σας είναι πολύτιμη, μαζί θα κάνουμε ένα άλμα στο μέλλον και θα φτάσουμε το Φεστιβάλ εκεί που του αξίζει».
Χαιρετισμό στην τελετή έναρξης απεύθυνε και ο Υπερνομάρχης Έβρου – Ροδόπης, Καθηγητής Ιατρικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κ. Γιώργος Μηνόπουλος ο οποίος επισήμανε : «Είμαστε πάντα δίπλα σε τέτοιους θεσμούς, αφιερωμένους στη νεολαία και όχι μόνο και συγχαίρουμε την Οργανωτική Επιτροπή αλλά και την Πρόεδρο προσωπικά για την τόσο επιτυχημένη διοργάνωση, που προάγει τον πολιτισμό μας αλλά και συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής μας».
Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η θεατρική παράσταση «Μαρία η Πενταγιώτισσα» του Μπόστ, από το Θεατρικό Εργαστήρι Ορεστιάδας «Διόνυσος», την οποία χαιρέτησε η κ. Μπαχαρίδου τονίζοντας: «Το Φεστιβάλ του Άρδα μεταφέρει μήνυμα πολιτισμού στους γείτονες Βαλκανικούς λαούς. Πολιτισμός σημαίνει ειρήνη και ειρήνη σημαίνει ανάπτυξη και πρόοδος, φιλία και συνεργασία για όλους τους λαούς της Ευρώπης, για όλο τον κόσμο». Αμέσως μετά μικρά παιδία ελευθέρωσαν λευκά περιστέρια δίνοντας ένα ξεχωριστό μήνυμα σε όλους.
Σήμερα, Πέμπτη 31 Ιουλίου, τη σκυτάλη παίρνουν οι: Έλενα Παπαρίζου, Μάνος Πυροβολάκης, Μίκρο, Stavento και Ευριπίδης Νικολίδης, ενώ στη σκηνή νησίδας θα εμφανιστούν οι: Γαία, Τούρκικο Συγκρότημα, Πλην Ενός, Ούτως ή Άλλος, συνθέτοντας μια ακόμη μαγευτική βραδιά γεμάτη μουσική, τραγούδια και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις.

Ν.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.