Αβεβαιο το μελλον της ΕΒΖ

Αβέβαιο παραμένει το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), καθώς για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Ξάνθης δεν είχαν πληροφορηθεί σχετικά με τις εξελίξεις που γίνονται.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης -όπου θα λάβουν μέρος όλα τα εργοστάσια της ΕΒΖ- προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον τους.

Σε επικοινωνία του με τον ΠτΘ ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων της ΕΒΖ Ξάνθης Δημήτρης Χατζηκατσούπης αναφέρθηκε στην αναβολή 20 ημερών που δόθηκε από την Διοίκηση της ΕΒΖ μετά την ανακοίνωση του νομοθετικού πλαισίου της κυβέρνησης. «Δόθηκε αναβολή 20 ημερών μετά την ανακοίνωση του νομοθετικού πλαισίου της κυβέρνησης από την Διοίκηση, ούτως ώστε να μπορέσουν να το μελετήσουν οι ενδιαφερόμενοι και να παρθούν οι αποφάσεις. Το πλαίσιο αυτό το περιμένουν οι επενδυτές για να δουν τι θα γίνει με το εργοστάσιο».

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, όπου «θα λάβουν μέρος όλα τα εργοστάσια της ΕΒΖ προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον τους. Στη συνάντηση αυτή θα συμμετέχουν δυο μέλη του Δ.Σ. και εκπρόσωπος της ΕΒΖ».

Αυτή την στιγμή το εργοστάσιο της ΕΒΖ Ξάνθης απασχολεί 42 άτομα μόνιμο προσωπικό. Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηκατσούπης, το ένα τμήμα του εργοστασίου κάνει πακετοποίηση και το υπόλοιπο προσωπικό ασχολείται με την αποξήλωση του εργοστασίου. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να μεταφέρει την αγωνία των εργαζομένων του εργοστασίου της Ξάνθης για το μέλλον της βιομηχανίας, λέγοντας ότι «εμείς οι εργαζόμενοι προχωρήσαμε πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τους πολιτικούς και την Διοίκησή μας». Πιστεύει δε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα, το οποίο να τηρείται.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στις 30 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, όπως ενημέρωσε ο κ. Χατζηκατσούπης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για τις εξελίξεις στη συγκεκριμένη βιομηχανία.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.