«Ασημενιος» στο Ριο ο σπουδαιος Σπυρος Γιαννιωτης

Το τέταρτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο

Με μία εκπληκτική εμφάνιση στην τελευταία κούρσα της ζωής του, ο Έλληνας πρωταθλητής Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και έγραψε τον ιδανικό επίλογο σε μία σπουδαία καριέρα.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 10.000 ανοικτού νερού με 1.52.59.8. Τον ίδιο ακριβώς χρόνο έκανε και ο Ολλανδός, Φέρι Βέερμαν, ο οποίος πήρε το χρυσό μετάλλιο. Οι κριτές χρειάστηκαν τη βοήθεια του «φώτο – φίνις» και πέρασε αρκετός χρόνος μέχρι να αποφασίσουν ποιος από τους δύο αθλητές θα αναδειχθεί χρυσός Ολυμπιονίκης.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης ξεκίνησε συντηρητικά την κούρσα και στα πρώτα 2,5 χιλιόμετρα ήταν 23ος με περίπου ένα λεπτό διαφορά από τον προπορευόμενο αθλητή από την Αυστραλία, Jarrod Poort.  

Στη στροφή των 5 χιλιομέτρων ο Έλληνας αθλητής ήταν 22ος με 1:28.06 λεπτά διαφορά από τον Poort που παρέμενε στην κορυφή της κούρσας.  

Στο τελευταίο κομμάτι της κούρσας ο Σπύρος Γιαννιώτης έκανε μία τρομερή αντεπίθεση για να τερματίσει τελικά στην πρώτη θέση και να χαρίσει στην Ελλάδα το τέταρτό της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.
 

Πηγή: www.lifo.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.