Ασημενιο μεταλλιο στη Βαλκανιαδα παλης για τον Αργυρη Γκρηγκοριαν

Έχοντας να αντιμετωπίσει και την διαιτησία, ο αθλητής έφτασε στην 2η θέση στη Βαλκανιάδα της Προύσας

Με το ασημένιο μετάλλιο στις αποσκευές του επέστρεψε ο αθλητής του τμήματος πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο Αργύρης Γκρηγκοριάν από τη 2η Βαλκανιάδα της Προύσας που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.
Μάλιστα σύμφωνα με τον προπονητή του κ. Θεόδωρο Καρυπίδη, ο αθλητής θα μπορούσε να πάρει το χρυσό, αν δεν είχε να αντιμετωπίσει εκτός από τον Τούρκο συναθλητή του, και τη διαιτησία, μιας και όταν έκανε μια λαβή ο Αργύρης, αντί να του δώσουν τους πόντους τους έδιναν στον αντίπαλό του.
«Ήταν καλός παλαιστής ο αντίπαλος, περίμενα κάτι τέτοιο, αλλά δεν περίμενα τόσο πολύ» σημείωσε, τονίζοντας πως έδιναν λάθος πόντους οι διαιτητές.
Βέβαια πάντα στους αγώνες που γίνονται στην Τουρκία ο αθλητής δεν παλεύει μόνο στην παλαίστρα αλλά και με τους διαιτητές και το σύστημα, και πάντα είναι προετοιμασμένοι να δουν κάτι τέτοιο, απλώς αυτή τη φορά έγινε πολύ έντονα.
 
Παρόλα αυτά η φιλοξενία στην Τουρκιά, καθώς και η οργάνωση ήταν άψογη, με τους οικοδεσπότες να ανέρχονται στο ύψος της διοργάνωσης, η οποία είχε τους καλύτερους από όλη τη Βαλκανική.
 
Όπως σημείωσε οκ. Καρυπίδης ο αγώνας ήταν υπό την αιγίδα της FILA, κάτι που σημαίνει πως κάθε χώρα στέλνει τους καλύτερούς της, δηλαδή συμμετέχουν πρωταθλητές από όλα τα Βαλκάνια.
 
«Όλοι φέρνουν τους πρωταθλητές τους, και εγώ ήθελα να φέρω ένα κορίτσι που θεωρούσα ότι μπορεί να τα πάει καλά όμως δεν μου το επέτρεψαν γιατί μπορούσαν να πάνε μόνο πρωταθλητές» σημείωσε ο κ. Καρυπίδης, τονίζοντας πως αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά, σε όλα τα αθλήματα, της ύπαρξης μιας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας που αναγνωρίζεται από την παγκόσμια και διενεργεί πρωταθλήματα, που σε αντίθεση με τα τουρνουά διασφαλίζουν την ικανότητα των αθλητών και τη δυσκολία που έχουν αντιμετωπίσει. «Σε όλα τα αθλήματα, αν δεν υπάρχει Ομοσπονδία, δεν υπάρχει πρωτάθλημα Ελλάδας» σημείωσε χαρακτηριστικά.
 
 

Συμμετοχές σε τουρνουά 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο πέντε αθλητές του συλλόγου συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Παιδικό Τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στον Ευρωπό, επιστρέφοντας με τρία χρυσά μετάλλια.
 
Η Αγάπη Αμπελίδου στα 32 κιλά, ο Γιώργος Βαρντανιάν στα 51 κιλά και στα 60 κιλά η Νικολέτα Μπάρμπα επέστρεψαν με το χρυσό μετάλλιο, ενώ ο Νίκος Αμπελίδης στα 44 κιλά και ο Χρήστος Κωστάκης στα 47 κιλά πήραν τη δεύτερη θέση.
 
Ο σύλλογος σιγά σιγά ξεκινά τη χρονιά του, με πολλούς αθλητές να έχουν αλλάξει κατηγορία κάτι που σημαίνει ότι αλλάζουν και οι ρυθμοί.
 
Ο Αργύρης Γκρηγκοριάν, μαζί με τον Αντώνη Νταβγκαπόλοφ  από φέτος αγωνίζονται κανονικά στην κατηγορία των Παίδων, ενώ στους έφηβους προετοιμάζονται ο Νάρεκ Γκρηγκοριάν και ο Γιάννης Βίνικ, που θα συμμετάσχουν σε Διεθνές τουρνουά στο τέλος Νοεμβρίου, ενώ η Αθηνά η Γιαγτζόγλου στην κατηγορία των κορασίδων κάνει τη δική της προετοιμασία.
 
Στους άντρες πλέον ο Ιμπίς Νιαζή, ο Γρηγόρης Γκρηγκοριάν και άλλοι ξεκινούν την  προετοιμασία με την ελπίδα ότι θα συμμετάσχουν σε τουρνουά που πραγματοποιείται στην Τουρκία.
 
Να υπενθυμίσουμε πως όλοι αυτοί οι αγώνες και οι προσπάθειες γίνονται με τη στήριξη χορηγών από την κοινωνία της Κομοτηνής, μιας και τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο η βοήθεια της πολιτείας και των τοπικών αρχών είναι ελάχιστη.
«Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν δυσκολίες, όμως να μην κρυβόμαστε πίσω από αυτή, τόσες διακρίσεις έχουν τα παιδιά, θα μπορούσαν κάπου να βοηθήσουν, όχι πάντα, αλλά κάπου» παρατήρησε σχετικά ο κ. Καρυπίδης.
 
Όπως και να ‘χει το τμήμα συνεχίζει να βασίζεται στους σπόνσορες και να συμμετάσχει στους αγώνες, που πλέον είναι πολλοί, μιας και ο σύλλογος έχει τέσσερις κατηγορίες αθλητών, που συμμετέχουν σε διαφορετικούς αγώνες που γίνονται σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
Για τους συγκεκριμένους αγώνες βοήθησαν το σύλλογο το art bar bicicletta, το ΚΤΕΛ Ροδόπης, ο Χρήστος Κωστάκης, το μπαρ «Έλα και συ», ο Γιάννης Κνίκος, το καφέ μπαρ Arena, αλλά και ο Χρήστος και ο Παντελής Πιλικίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.