Ασφαλιστικα μετρα κατα της διοικησης της Softex

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών οι εργαζόμενοι στην Αθηναϊκή Χαρτοποιία, με την οποία ζητούν να χαρακτηριστούν παράνομες όλες οι ενέργειες της εργοδοσίας που αφορούν τη δίμηνη διαθεσιμότητα την οποία επέβαλαν σε 400 και πλέον εργαζόμενους της Softex Δράμας (απο 16 Σεπτεμβρίου έως 11 Νοεμβρίου). Το δικαστήριο ζήτησε και θα υποβληθούν έως την Παρασκευή γραπτές προτάσεις από τους εργαζόμενους και την εργοδοσία προκειμένου να εκδώσει την απόφασή του.

Εξάλλου, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Α. Καλαφάτη, από τον οποίο και ζήτησαν την άμεση καταγγελία της σύμβασης πώλησης της εταιρείας στον Ιταλό επιχειρηματία Πάολο Φορλίν, προκειμένου να βρεθεί βιώσιμη λύση που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας καθώς και τις θέσεις εργασίας των 1.200 και πλέον ατόμων που απασχολούνται στα εργοστάσια της Δράμας και της Αθήνας.

Ο υφυπουργός δήλωσε ότι μέχρι τις 15 Οκτωβρίου θα έχει συγκεντρώσει τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για να αποδειχτεί η αντισυμβατικότητα της εταιρείας με προσανατολισμό την προσφυγή στη διαιτησία. Οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της Softex στη Δράμα και στην Αθήνα αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν κοινή εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 16 Οκτωβρίου έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης αν έως τότε δεν βρεθεί λύση στο θέμα. Για το πρόβλημα ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, που βρέθηκε την Κυριακή στην Κομοτηνή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.