Ασφαλεια στον χωρο εργασιας ζητουν οι εργαζομενοι στις ΔΟΥ της χωρας

Στην πανελλαδική στάση εργασίας συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στη ΔΟΥ Ροδόπης

Σε στάση εργασίας από τις 11.30 το πρωί της Παρασκευής μέχρι και τη λήξη του ωραρίου προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι στη ΔΟΥ Ροδόπης, συμμετέχοντας στις αντίστοιχες δράσεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα την Πέμπτη στη ΔΟΥ Κοζάνης, όπου πολίτης τραυμάτισε με τσεκούρι τρεις υπαλλήλους.

«Είμαστε σοκαρισμένοι από την χθεσινή αναίτια επίθεση στους συναδέλφους μας της ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ» σημείωσαν αρχικά οι εργαζόμενοι στη ΔΟΥ Ροδόπης ευχόμενοι καταρχήν «οι συνάδελφοι που έχουν τραυματιστεί σοβαρά να κερδίσουν την μάχη που δίνουν για την ζωή τους».

Αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν στην κινητοποίηση οι ίδιοι εξήγησαν πως «με τη σημερινή καθολική συμμετοχή μας στην Πανελλαδική στάση εργασίας που προκήρυξε η Ομοσπονδία μας, εκφράζουμε πέρα από τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους της ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ, και την απαίτησή μας για την άμεση λήψη μέτρων ασφάλειας στους χώρους εργασίας μας,  όπως επίσης και κατά την άσκηση των καθηκόντων μας».

Μάλιστα οι ίδιοι εκτίμησαν πως «η συγκεκριμένη επίθεση ήταν αναμενόμενη, δεδομένης της παντελούς έλλειψης μέτρων ασφάλειας στις ΔΟΥ. Όπως παρέθεσαν «είναι πολλά τα περιστατικά που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, έχουμε δεχτεί προπηλακισμούς κατά την διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιούμε σε επιχειρήσεις, αλλά και εντός των υπηρεσιών μας δεχόμαστε φραστικές επιθέσεις, σε κάποιες περιπτώσεις και από ψυχικά διαταραγμένα άτομα που προσέρχονται στις υπηρεσίες μας, αφού δεν υπάρχει κανένας έλεγχος εισόδου».

Με αφορμή το τραγικό συμβάν στην Κοζάνη, ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Ροδόπης καλεί την ηγεσία της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Οικονομικών να λάβει άμεσα μέτρα ασφαλείας στις ΔΟΥ.  Ενδεικτικά προτείνουν:

  • Προσέλευση μόνο κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.
  • Έλεγχος κατά την είσοδο.
  • Μηχανήματα ελέγχου μεταλλικών αντικειμένων και εκρηκτικών υλών.

«Δεν έχουμε άλλα περιθώρια για εφησυχασμό. Το τραγικό περιστατικό στην ΔΟΥ Κοζάνης να είναι το τελευταίο. Καθολικό αίτημα του κλάδου η ασφάλεια στον χώρο εργασίας» επισημαίνουν κλείνοντας οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.