Ασαφειες σε καταθεσεις μαρτυρων κατηγοριας

Ασάφειες τις οποίες εντόπισαν -κατά την χθεσινή τρίτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας- οι συνήγοροι υπεράσπισης του επιχειρηματία Ανδρέα Χτενά και των λοιπών κατηγορούμενων για την διπλή ένοπλη ληστεία στα υποκαταστήματα τραπεζών στην Ελευθερούπολη, σε κάποιες από τις καταθέσεις των μαρτύρων αστυνομικών, φαίνεται να δίδουν μια νέα τροπή στην εξέλιξη εκδίκασης της πολύκροτης υπόθεσης που απασχολεί τη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα και με σχετικές δηλώσεις των συνηγόρων, στο σπίτι του Δημήτρη Χτενά βρέθηκαν 2 παντελόνια τζην, που είχαν πάνω τους κηλίδες αίματος. Από σχετικές εξετάσεις προέκυψε ότι παρά το γεγονός ότι τα δύο παντελόνια όντως ανήκαν στον κατηγορούμενο ωστόσο τα αποτελέσματα τους δεν δείχνουν πως οι κηλίδες προέρχονται από τον ίδιο.

Οι αστυνομικοί οι οποίοι συμμετείχαν στην συμπλοκή έξω από τις τράπεζες

σημείωσαν στις καταθέσεις τους, πως η ανταλλαγή πυρών διήρκησε 3 λεπτά αλλά στον τόπο του συμβάντος βρέθηκαν μόνο 29 κάλυκες που εξετάστηκαν από την αρμόδια διεύθυνση της Αστυνομίας, επιστράφηκαν όμως λιγότεροι κατά 3 τεμάχια, δηλαδή 26. Έτσι αποδεικνύεται, κατά τις παρατηρήσεις των συνηγόρων ότι αφενός υπάρχει απώλεια πειστηρίων, αφετέρου κατάρριψη των ισχυρισμών των ίδιων αστυνομικών ότι αντάλλαξαν εκατοντάδες πυρά με τους δράστες της ληστείας.

Από την πλευρά της υπεράσπισης, θεωρείται ακόμη ότι καταρρίφθηκε ο ισχυρισμός δύο αστυνομικών πως ο Ανδρέας Χτενάς έκανε χρήση περιστρόφου στις ληστείες, καθώς στο έδαφος βρέθηκαν μόνο κάλυκες, οι οποίοι πέφτουν μόνο από ημιαυτόματα όπλα σύμφωνα με τις απόψεις ειδικών.

Οι συνήγοροι υπογράμμισαν εξάλλου, το γεγονός ότι από την Αστυνομία δεν κλήθηκε ποτέ να καταθέσει μια σημαντική μάρτυρας που είδε τους δράστες της ληστείας από απόσταση 2,5 μέτρων και η οποία χθες καταθέτοντας δεν τους αναγνώρισε τελικώς στα πρόσωπα των κατηγορουμένων.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Χτενά, κ. Ευάγγελος Γαλετζάς, σε σχετικές δηλώσεις του αναφέρθηκε επίσης και σε ένα τζην μπουφάν που «αν και κατασχέθηκε από την οικία Χτενά, αν και πήγε στην Ασφάλεια, αν κι είναι τόσο σημαντικό στοιχείο» εντούτοις δεν βρέθηκε μέσα στα πειστήρια.

Αίτημα προς το ΜΟΔ προκειμένου να απευθυνθεί με έγγραφο του στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να διαπιστωθεί η διενέργεια δακτυλοσκοπικής εξέτασης στα όπλα της ληστείας κατέθεσε ο συνήγορος των δύο από τους Αλβανούς κ. Θανάσης Τάρτης. Όπως επισημάνθηκε από τον ίδιο ο συγκεκριμένος φάκελος δικογραφίας είναι από τους λίγους στους οποίους δεν υπάρχουν δακτυλοσκοπικές εξετάσεις, «γεγονός το οποίο δεν αποδίδεται σε σύμπτωση».

Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται σήμερα με την κατάθεση των μαρτύρων υπεράσπισης.

Νατάσσα Δοσεμετζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.