«Ας συνεχισουμε να συνεργαζομαστε για να περιφρουρησουμε με την υπευθυνη σταση μας την υγεια μας»

Κάλεσμα εγρήγορσης από τον Δήμαρχο Κομοτηνής

Τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται στην περιοχή μας είναι γεγονός πως έχει εντείνει την ανησυχία των πολιτών. Με νέο βίντεο-μήνυμα που απηύθυνε την Τετάρτη το βράδυ ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης διαβεβαιώνει πως ο δήμος σε ό,τι του αναλογεί κάνει τα απαραίτητα και θα συνεχίσει να το κάνει, ενώ παράλληλα απευθυνόμενους στους πολίτες τους καλεί να μην επαναπαύονται και να μην εφησυχάζουν αλλά να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Αναλυτικά το μήνυμα του δημάρχου Κομοτηνής:

«Συμπολίτες μου,

Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω για άλλη μια φορά μαζί σας. Λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωση κρουσμάτων κορωνοϊού στον νομό μας είναι βέβαιο ότι η ανησυχία όλων μας εντείνεται. Σας διαβεβαιώ ότι εμείς ως δημοτική αρχή συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση. Από την αρχή της πανδημίας δεν σταματήσαμε ποτέ να συνεργαζόμαστε με όλες τις υγειονομικές αρχές, αλλά και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της πολιτείας για το καλό και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Δεν σταματήσαμε ούτε λεπτό να μεριμνούμε για την υγιεινή των δημοσίων χώρων και κτιρίων ευθύνης μας.

Τώρα όμως που ο τόπος μας προσπαθεί να επιστρέψει στην κανονικότητα είναι ώρα να αναλογιστούμε από μόνοι μας τις ευθύνες μας. Να μην παρασυρόμαστε από την καλοκαιρία και να μην εφησυχάζουμε. Να τηρούμε αυστηρά τις απαραίτητες αποστάσεις ακόμη και όταν βρισκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους. Να σεβόμαστε και να ακολουθούμε πιστά τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Να αποφεύγουμε τα φαινόμενα συνωστισμού. Η πανδημία του κορωνοϊού σίγουρα δεν βρίσκεται σε έξαρση αλλά εξακολουθεί να μας απειλεί. Ο ιός βρίσκεται δίπλα μας και ο μόνος τρόπος να προφυλαχθούμε από αυτόν είναι να δείξουμε σύνεση και να υπακούμε στις αυστηρές οδηγίες των ειδικών.

Συνδημότισσες και συνδημότες μου, άνθρωποι της καρδιάς μου,
Δεν σας απευθύνω κάλεσμα πανικού, σας απευθύνω κάλεσμα εγρήγορσης. Σας ζητώ να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε από κοινού όλοι μαζί, την προσπάθεια να διαφυλάξουμε την υγεία όλων μας. Να τη διαφυλάξουμε με υπευθυνότητα, συνέπεια και πιστή τήρηση των κανόνων. Ας μην χαλαρώσουμε ούτε στιγμή. Ας συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για να περιφρουρήσουμε με την υπεύθυνη στάση μας την υγεία μας. Η μάχη με τον ύπουλο και αόρατο εχθρό δεν τελείωσε. Δυστυχώς συνεχίζεται και εμείς δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε ούτε να παραιτούμαστε από αυτόν τον αγώνα. Όλοι μαζί τα καταφέραμε μέχρι τώρα και όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε από εδώ και μπρος».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.