Ας ειμαστε τοπικιστες σε κατι!

Σαλόνι-αφιέρωμα για τα ελληνικά ποτά, που θα φιλοξενηθεί στους χώρους της, θα έχει φέτος η έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη» με σκοπό την προώθηση, καταγραφή και ανάδειξη τους, καθώς και τη βελτίωση της εμπορευσιμότητάς τους.
 
Στο χώρο θα υπάρχει παράλληλη παρουσίαση τοπικών επιχειρήσεων που προσφέρουν ντόπια προϊόντα στον κλάδο του ποτού, όμως γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά πως υπάρχει μια εταιρεία η οποία τιμούσε και τιμά την έκθεση «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» από τότε που ήταν ακόμη μόνο «Θράκη»: η Ποτοποιία – Οινοποιία Θράκης, της οποίας το σταντ κλέβει κάθε φορά τις εντυπώσεις, ενώ δίνει το παρόν σε εκδηλώσεις και εκτός Κομοτηνής.
 
Αν έστω και οι μισές εταιρείες που συμμετάσχουν στο Σαλόνι αφιέρωμα κάνουν έστω και τη μισή προσπάθεια της εταιρείας, τότε το Σαλόνι θα είναι όντως εντυπωσιακό και θα κλέψει την παράσταση.
 
Αξίζει βέβαια να τονίσουμε ότι οι Κομοτηναίοι και αυτοί έχουν αγκαλιάσει την Ποτοποιία και τα προϊόντα της, σε σημείο μάλιστα που έχουμε γίνει σημείο αναφοράς.
 
Ο γράφων είχε επισκεφτεί την ALEXPO 2016 φέτος το καλοκαίρι, και σε κάποια φάση είχε σταματήσει σε ένα σταντ που είχε τσίπουρο που παράγεται στον Έβρο. Δοκιμάζοντας το ποτό, στα πλαίσια της ενίσχυσης της Περιφερειακής Συνείδησης, εξεπλάγην ευχάριστα, και έδωσα συγχαρητήρια στον παρασκευαστή, τονίζοντάς του παρόλα αυτά πως δεν είχε τύχει να συναντήσω το τσίπουρό του στην Κομοτηνή.
 
Ο ίδιος μου απάντησε πως εμείς εδώ στη Ροδόπη, όταν πρόκειται για το Τσίπουρο, είμαστε λίγο τοπικιστές, και καλά κάνουμε, αλλά φυσικά θα πρέπει να δοκιμάζουμε και γειτονικά προϊόντα.
 
Γνωρίζοντας πως το μόνιμο παράπονο που έχουμε στη Ροδόπη είναι ότι θα πρέπει να προτιμούμε περισσότερο τα προϊόντα μας, το σχόλιο του παραγωγού είναι όντως επαινετικό προς τα εμάς.
Τα υπόλοιπα, στην έκθεση. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.