Αρση της αναπτυξιακης στασιμοτητας θελει η Ντορα Μπακογιαννη (+Video)

Κατά της εκλογής Μουφτήδων όσο αυτοί έχουν δικαστική εξουσία δήλωσε από την Κομοτηνή

Στην Κομοτηνή βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιανουαρίου η Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο περιοδείας της στην περιοχή μας.
 
Η κ. Μπακογιάννη το πρωί της Παρασκευής πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων την περιοχή της Ξάνθης, ενώ το βράδυ της ίδια μέρας βρέθηκε στην Ροδόπη, όπου μετά από μια γρήγορη επίσκεψη στο Διοικητήριο Ροδόπης, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, καθώς και περιφερειακούς Συμβούλους και στελέχη της Περιφέρειας, επισκέφτηκε τη Φιλλύρα και το Δήμο Κομοτηνής, πριν μεταβεί στην Λέσχη Κομοτηναίων για εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Κομοτηνής.
 

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε κατά την επίσκεψή της στην Κομοτηνή, η κ. Μπακογιάννη μίλησε για την ανάγκη της επιχειρηματικότητας, την στήριξή της και στη Θράκη, αλλά και την ανάγκη να αρθεί η απόλυτη αναπτυξιακή στασιμότητα που υπάρχει πλέον σε όλη τη χώρα.
 
Η κ. Μπακογιάννη μίλησε και για το θέμα της εκλογής των μουφτήδων, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να γίνει όσο είναι ανώτατοι κρατικοί υπάλληλοι. Χαρακτήρισε μάλιστα όχι καλά προετοιμασμένη την επίσκεψη Ερντογάν, ενώ σημείωσε πως παρά το γεγονός ότι η διάταξη για την προαιρετικότητα της Σαρίας είναι σε σωστή κατεύθυνση, πρέπει να γίνουν και άλλα βήματα για την μειονότητα, ιδιαίτερα στην εκπαίδευση.
 

Πάντως για το θέμα της ανάπτυξης, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως η ΝΔ πρέπει να καταπολεμήσει την γραφειοκρατία, όμως πρέπει να υπάρχει και πολιτική βούληση για τη στήριξη των επιχειρήσεων που δεν υπάρχει σε αυτή την κυβέρνηση, αλλά και σημαντική μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών.
 
Κληθείσα να σχολιάσει το θέμα ανάδειξης Μουφτήδων, που άνοιξε η κυβέρνηση,  η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε την πάγια θέση της ΝΔ, ότι από τη στιγμή που ο Μουφτής έχει δικαστική δικαιοδοσία, και είναι ανώτατος κρατικός υπάλληλος, τότε δεν μπορεί να εκλέγεται.
 

Η επιλογή, σημείωσε, που δίνεται με το νέο νομοσχέδιο, είναι θετικό, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορεί να εκλέγεται.
 
Όσο για τη μειονότητα, σημείωσε πως δεν έχει παρθεί καμία θετική νομοθετική πρωτοβουλία υπέρ την μειονότητας, παρά μόνο για τη Σαρία, σημειώνοντας πως υπάρχουν προβλήματα στην εκπαίδευση, αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα για νηπιαγωγεία όπου θα ακούγονται πολλές γλώσσες, ανάλογα και με το τι ζητούν οι πολίτες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.