Αρωμα Χριστουγεννων στο 1ο ΚΑΠΗ Κομοτηνης

Κλίμα εορτασμού και χαράς έφερε η εκδήλωση που αφιερώθηκε στην 3η ηλικία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του 1ου ΚΑΠΗ του ΚΕΜΕΑ δήμου Κομοτηνής, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεών του.
 
Παρουσία του προέδρου του ΚΕΜΕΑ κ. Νίκου Σωτηρακόπουλου, της προέδρου της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσας Λιβεριάδου, τα ηλικιωμένα μέλη του ΚΑΠΗ, φρόντισαν να διαμορφώσουν ένα ζεστό κλίμα και να μεταφέρουν στους παρευρισκόμενους το πνεύμα των Χριστουγέννων.
 

Στην είσοδο του χώρου, διατίθεντο προς αγορά χριστουγεννιάτικα έργα της καλλιτεχνικής ομάδας του 1ου ΚΑΠΗ,  που απέδειξαν μεταξύ άλλων τη δημιουργικότητα που διακρίνει τα μέλη του ΚΑΠΗ.
 
Οι χορωδίες του 4ου Γυμνασίου αλλά και του 1ου ΚΑΠΗ, τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα άσματα, δίνοντας κι αυτές με τη σειρά τους μια όμορφη πινελιά στην εκδήλωση.
 

«Αναγεννημένα και καλά Χριστούγεννα με μια ευλογημένη και καρποφόρα χρονιά» ευχήθηκε ο Μητροπολίτης

 
Ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων διατύπωσε τις δικές του ευχές, σημειώνοντας πως τέτοιες εκδηλώσεις γιορτάζουν το μεγάλο γεγονός της γεννήσεως του Χριστού με αποκορύφωμα την ημέρα της 25ης Δεκεμβρίου όπου όλοι θα παρακαθίσουν στο μεγάλο τραπέζι του δείπνου ούτως ώστε ο Χριστός να γεννηθεί μέσα στη φάτνη της ψυχής και της καρδιάς τους.
 
«Σήμερα στο 1ο ΚΑΠΗ της πόλης χαιρόμαστε όλη αυτή την όμορφη γιορτή και την κοινωνία των ανθρώπων. Τη γιορτή αυτή σήμερα, ομόρφυναν και τα παιδιά του 4ου Γυμνασίου με τις νεανικές και όμορφες φωνές τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης.
 

Ακολούθως, συνεχάρη τόσο τον δήμο όσο και όλους όσους στηρίζουν τη δομή του ΚΑΠΗ, ενώ παράλληλα ευχήθηκε σε όλους την άφιξη μιας καρποφόρας χρονιάς. «Θέλω καταρχήν να συγχαρώ τον δήμο για αυτή τη δομή αλλά και όλους όσους διακονούν στα ΚΑΠΗ της πόλης μας. Να ευχηθούμε στους μεσήλικες να χαρούν τη σύνταξή και τη ζωή τους, γιατί αυτοί ακόμη και σήμερα προσφέρουν πολλά στα παιδιά τους μέσα από την δύσκολη συγκυρία στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας. Τέλος,  να  ευχηθώ αναγεννημένα και καλά Χριστούγεννα με μια ευλογημένη και καρποφόρα χρονιά.
 

Θετικό το πρόσημο των κοινωνικών δομών για τον κ. Σωτηρακόπουλο

 
«Η ενσάρκωση του Θεανθρώπου φέρει αγάπη, αλληλεγγύη και ταπεινότητα» τόνισε ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, προσθέτοντας  πως το πνεύμα των Χριστουγέννων πρέπει να διέπει όλους τους πολίτες, παροτρύνοντας τους να αφήσουν λίγο την καθημερινότητα και τα προβλήματά τους και να προσφέρουν αγάπη στον συνάνθρωπο. «Ας δώσουμε από το υστέρημα μας κάτι σε όποιον συνάνθρωπο το έχει ανάγκη και ας είμαστε ταπεινοί» παρότρυνε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ.
 
Με τη σειρά του εξέφρασε ευχές, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μείζονος σημασίας έργο του δήμου. «Εύχομαι ο ερχομός του καινούργιου έτους να φέρει ανάπτυξη στην πατρίδα μας και να δώσει υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο» υπογράμμισε ο κ. Σωτηρακόπουλος.
 
«Ως πρώην αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ και δουλεύοντας για μια περίπου 10ετία στις δομές του δήμου, νομίζω ότι έχουμε φέρει ανάπτυξη και χρήματα μέσω προγραμμάτων. Είμαστε από τις λίγες ομάδες δήμων που έχει απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων» ανέφερε καταληκτικά ο κ. Σωτηρακόπουλος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.