Αρωμα απο το μεγαλυτερο καρναβαλι της Βουλγαριας στην Κομοτηνη

Έκλεψε τις εντυπώσεις η ομάδα από το καρναβάλι του Γκάμπροβο στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής

Λένε για τους κατοίκους του Γκάμπροβο, που είναι διάσημοι στη Βουλγαρία για την τσιγκουνιά τους, ότι κόβουν τις ουρές από τις γάτες, για να κλείνουν πιο γρήγορα την πόρτα όταν τις αφήνουν έξω για να μην φύγει η ζέστη από το σπίτι.
 
Έτσι η γάτα με την κομμένη ουρά έχει γίνει το σύμβολο του Γκάμπροβο, το οποίο πέρα από την οικονομία, ξέρει και το χιούμορ, πραγματοποιώντας κάθε Μάιο την μεγαλύτερη καρναβαλική εκδήλωση της Βουλγαρίας.
 
Η γάτα του Γκάμπροβο όμως πριν από το καρναβάλι στην πόλη της, έκανε και μια επίσκεψη στο Kom On Party της Κομοτηνής, ως ηγέτης, όπως είναι φυσικό, της 18μελούς αποστολής από την Βουλγαρική πόλη, που συμμετείχε στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση του Σαββάτου στην Κομοτηνή.


 
Επειδή η γάτα όμως είναι κάπως σιωπηλός ηγέτης, μιλήσαμε με την κ. Martina Grueva, από το τμήμα δημοσίων σχέσεων του Δήμου του Γκάμπροβο που εξέφρασε, εκ μέρους και των καρναβαλιστών αλλά και του Δήμου, την ελπίδα ότι αυτή θα είναι η αρχή μια υπέροχης φιλίας και συνεργασίας.
 
Η ομάδα βρέθηκε στην Κομοτηνή καλεσμένη του Δήμου, μιας και το καρναβάλι τους είναι το παλιότερο και το μεγαλύτερο καρναβάλι στην Βουλγαρία.
 
Έτσι αυτοί ήρθαν στην Κομοτηνή, ενώ περιμένουν να ανταποδώσουμε την επίσκεψη στις 16 Μαΐου, όταν και θα πραγματοποιηθεί το δικό τους καρναβάλι.
 
Η πρώτη τους εμπειρία στις αποκριάτικες εκδηλώσεις της Κομοτηνής τους άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις, σημείωσε, βρίσκοντας τους ανθρώπους πολύ λαμπερούς και πολύ χαρούμενους, με ατέλειωτο χορό.
 
Έτσι ελπίζουν πως το μέλλον, μετά και την επίσκεψη από την Κομοτηνή, θα ακολουθήσουν και άλλες καρναβαλικές ανταλλαγές.
 
Το καρναβάλι τους κάθε χρόνο έχει διαφορετικό σύνθημα, με το φετινό να είναι «Γκάμπροβο 2020, μεταξύ Ανατολής και Δύσης». Τα καρναβαλικά τους ρούχα γίνονται διαφορετικά κάθε χρόνο, ενώ έχουν και χιουμοριστικά άρματα, και κάτι πολύ ειδικό στο δικό τους καρναβάλι, την πολιτική σάτιρα.
 
Τα μέλη της ομάδας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε όλη τη διάρκεια της καρναβαλικής παρέλασης, μοιράζοντας χαρά σε όλους τους παρευρισκόμενους, και δίνοντας ραντεβού για του χρόνου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.