Αρωγος στον Εβρο ο Δημος Αλεξανδρουπολης

Κλιμάκιο του Δήμου ενισχύει με πρώτες βοήθειες, παροχή εμφιαλωμένων νερών και τροφή

Έτοιμη να συνδράμει στον Έβρο όπως και όπου χρειαστεί δήλωσε η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με το τεταμένο κλίμα που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 24ωρα, σε συνέχεια του ανοίγματος των συνόρων με την Τουρκία, κατ’ εντολήν του προέδρου της Ερντογάν.

Η δημοτική αρχή συνιστά ψυχραιμία και σύναιση καθώς όπως αναφέρει «είναι η καλύτερη απάντηση στις πάσης φύσεως προκλήσεις και μεγάλη βοήθεια σε όσους επιχειρούν υπό αντίξοες συνθήκες», ενώ συμπληρώνει πως πρόκειται για ένα ανθρωπιστικό που έχει λάβει ευρωπαϊκές και διεθνείς προεκτάσεις.

Σημειώνεται πως ήδη, κλιμάκιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης ενισχύει, στην περιοχή του Δέλτα του Έβρου και της ευρύτερης Δ.Ε. Φερών, με πρώτες βοήθειες, παροχή εμφιαλωμένων νερών και τροφής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ελλάδα, ο Έβρος, τα νησιά μας, αντιμετωπίζουν ένα έντονο επί της ουσίας ανθρωπιστικό ζήτημα που έχει λάβει ευρωπαϊκές και διεθνείς προεκτάσεις.
Η σκέψη μας βρίσκεται στο πλευρό όλων εκείνων που νυχθημερόν με μεγάλη προσπάθεια, αντοχές και αυταπάρνηση, επιχειρούν ώστε να διατηρηθεί υπό έλεγχο η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ιδίως στα χερσαία σύνορα μας.

Τον πρώτο λόγο την στιγμή αυτή έχουν τα σώματα ασφαλείας και οι ένοπλες δυνάμεις, υπό την καθοδήγηση της κεντρικής πολιτικής διοίκησης, τους οποίους εμπιστευόμαστε, παρακολουθώντας ως οφείλουμε τις εξελίξεις.

Απαιτείται από όλους, είτε κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου και έχουν ίδια εμπειρία, είτε παρακολουθούν τις εξελίξεις μέσω των Μ.Μ.Ε. και των social media, ψυχραιμία και συναίνεση. Είναι η καλύτερη απάντηση στις πάσης φύσεως προκλήσεις καθώς και μεγάλη βοήθεια σε όσους επιχειρούν υπό αντίξοες συνθήκες.
Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης και η δημοτική αρχή, από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν τα γεγονότα, με πλήρη συναίσθηση του καθήκοντος που επιβάλλουν οι στιγμές, βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για ενημέρωση σε σχέση με κάθε εξέλιξη κατά μήκος των συνόρων στον νομό Έβρου και ειδικότερα στα όρια του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Ήδη κλιμάκιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης ενισχύει, στην περιοχή του Δέλτα του Έβρου και της ευρύτερης Δ.Ε. Φερών, με πρώτες βοήθειες, παροχή εμφιαλωμένων νερών και τροφής ως ελάχιστο δείγμα της συμβολής μας.
Οι υπηρεσίες και οι δομές μας βρίσκονται σε επιφυλακή 24 ώρες την ημέρα, έτοιμες να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι έτοιμος να προσφέρει και κάθε άλλη δυνατή βοήθεια όπως και όπου χρειαστεί».

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.