Αρωγη και Φαναρι: Δυο διπλανες παραλιες δυο διαφορετικες εικονες

Καλύτερη η κατάσταση την παραλία της Αρωγής

Πιο παραμελημένη η παραλία από το κάμπινγκ μέχρι τον δίαυλο

Δύο διαφορετικές εικόνες παρουσιάζουν οι δύο παραλίες της Ροδόπης που έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών, η παραλία της Αρωγής και η γειτονική της παραλία Φαναρίου, που αντικατοπτρίζει τα δύο διαφορετικά ιδιοκτησιακά τους καθεστώτα.

Έτσι η παραλία της Αρωγής, που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Κομοτηνής, παρουσιάζει σαφώς καλύτερη εικόνα, τόσο λόγω των παρεμβάσεων του Δήμου, όσο και των διαφόρων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εκεί και φροντίζουν περιμετρικά να μένει καθαρή η παραλία.

Ο Δήμος επιπλέον, στα σημεία που δεν υπάρχουν επιχειρήσεις, έχει τοποθετήσει κάδους, οι μισοί από τους οποίους βρίσκονται μέσα στην άμμο, και στους οποίους οι λουόμενοι μπορούν να πετούν τα σκουπίδια τους, κάτι που βοηθά σημαντικά στο να διατηρείται πιο καθαρή η παραλία.

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Ισμαήλ Λεβέντ, φέτος ο χώρος οργανώθηκε κάπως βιαστικά, λόγω της καθυστέρησης στην παραχώρηση των παραλιών στο Δήμο, όμως του χρόνου, που θα υπάρχει χρόνος, θα γίνουν όλα πιο οργανωμένα και με συγκεκριμένο σχεδιασμό, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα όλοι όσοι επισκέπτονται το χώρο αλλά και να γίνει ευκολότερο το έργο της υπηρεσίας.

Διαφορετική η εικόνα στην παραλία Φαναρίου

Από την άλλη η εικόνα στην παραλία του Φαναρίου, από το κάμπινγκ μέχρι τον δίαυλο, δεν είναι τόσο καλή, ιδιαίτερα όσο κάποιος απομακρύνεται από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτή την παραλία.

Η παρέμβαση της ΕΤΑΔ, στην οποία ανήκει η παραλία, ήταν από ελάχιστη ως μηδενική, με όποιες παρεμβάσεις γίνονται να οφείλονται κυρίως στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται εκεί, οι οποίες όμως μοιραία περιορίζονται στις περιοχές όπου βρίσκονται.

Επίσης ο Δήμος Κομοτηνής κατά διαστήματα, πέρα από την αποκομιδή των κάδων, κάνει κάποια καθαριότητα στους χώρους, παρόλο που δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά του.

Αποτέλεσμα είναι η παραλία του Φαναρίου να παρουσιάζει μια πιο εγκαταλελειμμένη εικόνα, ενώ υπάρχουν και σημεία, ιδιαίτερα λίγο πιο μακριά από το δρόμο, που μπορεί να έχουν και μεγαλύτερα θέματα, όπως φαίνεται και από τις εικόνες που κατέγραψε ο φακός του ΠτΘ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.