Αρνητικη η Εταιρεια Παιδαγωγικων Επιστημων Κομοτηνης στην κατεδαφιση του κτιριου διπλα στο Βυζαντινο τειχος

Θεωρούν πως θα χαθεί ακόμα ένα κομμάτι της νεότερης ιστορίας της Κομοτηνής στην περιοχή

Την αντίθεσή της στην κατεδάφιση του πίσω μέρους του κτιρίου του παλιού πρώτου Δημοτικού, στο πλαίσιο των έργων για την ανάδειξη του Βυζαντινού τείχους, είναι η Εταιρεία Παιδαγωγικών Επιστημών Κομοτηνής, θεωρώντας πως η ανάδειξη του τείχους δεν θα πρέπει να γίνει εις βάρους ενός μνημείου της νεότερης ιστορίας της πόλης.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται η Εταιρεία να αποστείλει επιστολή προς το Δήμο Κομοτηνής, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης και άλλους εμπλεκόμενους φορείς, τονίζοντας την ιστορικότητα του κτιρίου, το οποίο φιλοξένησε πολλές εκπαιδευτικές δομές όλο το διάστημα της ύπαρξής του.

Επιπλέον η Εταιρεία θεωρεί πως η κατεδάφιση έστω και κομματιού του κτιρίου, θα έρθει να προστεθεί στην απώλεια πολλών ιστορικών κτισμάτων στην περιοχή.

Ένα από αυτά ήταν το παλιό νηπιαγωγείο της Κομοτηνής, το οποίο βρισκόταν στην οδό Βενιζέλου απέναντι από το συγκεκριμένο κτίριο, και κατεδαφίστηκε πριν κατασκευαστεί το σημερινό κτίριο του Δήμου που φιλοξενεί μεταξύ άλλων την Φιλαρμονική, ενώ ένα δεύτερο είναι η Εβραϊκή Συναγωγή.

Με δεδομένη λοιπόν την απώλεια κτιρίων που αφορούν τη σύγχρονη ιστορία της Κομοτηνής, τα μέλη της Εταιρείας, δεν επιθυμούν να περάσει ακόμα ένα στη λήθη, για αυτό και αναμένεται να ζητούν με την επιστολή να βρεθεί λύση για να περάσει η διαδρομή που σχεδιάζεται, ώστε να μην κατεδαφιστεί το κτίριο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.