Αρνηθηκαν συμπληρωματικη απολογια κατηγορουμενοι του «Επαναστατικου Αγωνα»

Την επιλογή τους να μην απολογηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης για τις σοβαρότατες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν σχετικά με τη συμμετοχή τους στον « Επαναστατικό Αγώνα» στήριξαν χθες και ενώπιον των ανακριτών που τους… επισκέφθηκαν στις φυλακές του Κορυδαλλού οι τρεις κατηγορούμενοι, οι οποίοι φέρονταιως μέλη της διευθυντικής ομάδας της οργάνωσης. Οι Νίκος Μαζιώτης, Κώστας Γουρνάς και Παναγιώτα Ρούπα επέμειναν στο περιεχόμενο των υπευθύνων δηλώσεών τους αρνούμενοι να υπογράψουν τις συμπληρωματικές τους απολογίες, καθώς δεν αναγνωρίζουν και δεν επιθυμούν με κανέναν τρόπο – όπως έχουν πει- να νομιμοποιήσουν τους εκπροσώπους της δικαστικής αρχής. Ο εφέτης- ανακριτής κ. Κώστας Μπαλντάς που είχε αναλάβει την απαγγελία συμπληρωματικής κατηγορίας στη σύντροφο του Ν.Μαζιώτη, Παναγιώτα Ρούπα, επιχείρησε να … ανοίξει διάλογο μαζί της παίρνοντας αφορμή από το γεγονός ότι πριν λίγους μήνες έγινε μητέρα.

Ανακριτής: Ως μητέρα είναι σωστό να υποστηρίζετε πράξεις βίας;
Π. Ρούπα:
Δεν έχετε εσείς το δικαίωμα να μιλάτε για βία, αφού το καθεστώς που υπηρετείτε βασίζεται στη βία. Ο Επαναστατικός Αγώνας σας επέστρεψε ένα μονο μικρό μέρος της βίας από αυτό το τεράστιο ποσοστό που ασκεί το καθεστώς σας ενώπιον της κοινωνίας. Να είστε σίγουροι πως όταν γίνει επανάσταση, που δεν θα αργήσει ,το ποσοστό της βίας που θα δεχθείτε από την κοινωνία θα είναι τόσο μεγάλο που θα εκπλαγείτε. Ως μητέρα κάνω αυτό που πρέπει και πιστεύω πως ειδικά οι γυναίκες που έχουν παιδιά οφείλουν να αγωνίζονται για να παραδώσουν ένα καλύτερο κόσμο στα παιδιά τους.

 

Ανάλογη ήταν και η στάση του Ν. Μαζιώτη, ο οποίος – κατά πληροφορίες-ζήτησε από τον εφέτη-ανακριτή Δημήτρη Μόκκα να κάνει και μία διόρθωση στην απαγγελία των συμπληρωματικών πράξεων «κατηγορώντας μας- όπως είπε- όχι στο όνομα του νόμου, αλλά στο όνομα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».”Εσείς είστε οι εγκληματίες κι όχι εμείς. Τα δικαστήρια σας είναι όπως αυτά των δοσίλογων που δίκαζαν τους αγωνιστές της κατοχής και του δημοκρατικού στρατού. Είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα μας κρίνει θετικά για τη δράση μας”, κατέληξε ο κατηγορούμενος στον εφέτη- ανακριτή Δημ. Μόκκα αρνούμενος να δώσει οποιαδήποτε άλλη εξήγηση για τις αξιόποινες πράξεις που του χρεώνονται.

 

Πηγή:enet.gr

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.