Αρχιζει η καταβολη επιδοτησεων

Από τις 15 Νοεμβρίου αρχίζει η καταβολή των επιδοτήσεων στους αγρότες της χώρας, ενώ με κανονικούς ρυθμούς ξεκινάει η εκκοκκιστική περίοδος, σύμφωνα με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέξανδρο Κοντό.

«Η εκκοκκιστική περίοδος ξεκινά κανονικά. Έχουμε εκδώσει Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία διασφαλίζουμε τα συμφέροντα των βαμβακοπαραγωγών όλης της χώρας. Όσον αφορά στις επιδοτήσεις, σύμφωνα με τον υπουργό κ. Μπασιάκο, από τις 15 Νοεμβρίου θα πληρώνονται οι επιδοτήσεις των αγροτών εφόσον οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών μας έχουν στείλει τα δικαιολογητικά. Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έτσι ώστε μέσα από ένα πολυδαίδαλο, δύσκολο νέο καθεστώς να μπορέσουμε να πληρώσουμε έγκαιρα, τις επιδοτήσεις των αγροτών. Τα δικαιώματα έχουν δοθεί με δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο, επομένως είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε την καταβολή της επιδότησης.

Έχουμε ένα εντελώς νέο καθεστώς, ένα μέρος είναι συνδεδεμένο με την ενίσχυση, ένα μέρος είναι αποσυνδεδεμένη ενίσχυση. Θα φροντίσουμε έτσι ώστε οι βαμβακοπαραγωγοί να εισπράξουν έγκαιρα τις επιδοτήσεις», είπε ο κ. Κοντός
στις δηλώσεις του από την Κομοτηνή, κατά την παρουσία του στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Αναφερόμενος στη φετινή μειωμένη παραγωγή και την χαμηλή ποιότητα του βαμβακιού, ο κ. Κοντός είπε: «Είχαμε συνεχείς βροχοπτώσεις την προηγούμενη χρονική περίοδο γεγονός που επηρέασε την παραγωγή του βαμβακιού στη χώρα μας. Εμείς ως Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για πρώτη φορά δεν αποζημιώνουμε μόνο την ποσοτική ζημιά που υπέστησαν οι παραγωγοί, αλλά θα αποζημιώσουμε και την μείωση του εισοδήματος λόγω της ποιοτικής υποβάθμισης της παραγωγής.

Στηρίζουμε τους αγρότες και πρέπει να πούμε ότι με την απόφασή μας θα πληρωθεί και η επιδότηση του καπνού, παρότι έχουν περάσει οι προθεσμίες που όριζε ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.