Αρχιτεκτονικο διαγωνισμο για την αναπλαση των κεντρικων οδων της πολης θα πραγματοποιησει ο Δημος Κομοτηνης

Θα «συλλέξει» προτάσεις με το βλέμμα προς τα επόμενα έργα που θα πραγματοποιήσει

Ιδέες για την βελτίωση της εικόνας των κεντρικών δρόμων της Κομοτηνής θέλει να «αντλήσει» ο Δήμος, μέσω αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που θα χρηματοδοτηθεί από το Πράσινο Ταμείο.

 

Για αυτό και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής ενέκρινε την υποβολή πρότασης με τίτλο «Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για την Ανάπλαση Δικτύου Κεντρικών Οδών της πόλης της Κομοτηνής» στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Πράσινου Ταμείου για τη «Χρηματοδότηση Διεξαγωγής Αρχιτεκτονικών  Διαγωνισμών 2019-2020».

 

Η πρόσκληση αυτή του Πράσινου Ταμείου χωρίζεται σε δύο μέτρα, με το πρώτο να αφορά τις μελέτες αστικών αναπλάσεων – διαμόρφωσης ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων, που μπορεί να περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων πάρκα, άλση, πλατείες, οδούς και πεζοδρόμους, ενώ το δεύτερο μέτρο αφορά αρχιτεκτονικές μελέτες κτηριακών έργων.

 

Ο Δήμος Κομοτηνής επέλεξε να προχωρήσει σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το δίκτυο των κεντρικών οδών της πόλης, που αφορούν τις κυριότερες εισόδους της πόλης (Υψηλάντου και Δημοκρίτου από τα δυτικά, Μπλέτσα και Σισμάνογλου από τα ανατολικά) καθώς και άλλες κύριες οδούς της πόλης. Σκοπός είναι να αξιολογήσει τις προτάσεις που θα υποβληθούν και να βραβεύσει αυτή που θεωρεί καλύτερη, παρόλο που δεν υποχρεούται να την υλοποιήσει.

 

Μέσω αυτού του προγράμματος πάντως, αναμένεται να υπάρξουν προτάσεις για την εικόνα των οδών της πόλης μας, τις οποίες θα αξιοποιήσει σε δεύτερη φάση ο Δήμος.

 

Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό είχε αναφερθεί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καρασταύρου πέρυσι, κατά τη διαβούλευση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου, όταν και είχε τονίσει πως σκοπός είναι οι κεντρικοί δρόμοι να αποκτήσουν μια δική τους ξεχωριστή ταυτότητα, εντός όμως συγκεκριμένου πλαισίου, ώστε τα έργα που γίνονται, τα οποία συχνά υλοποιούνται σε διαφορετικές προγραμματικές περιόδους και με διαφορετικές χρηματοδοτήσεις, να έχουν μια κοινή γραμμή.

 

Γι’ αυτό και φιλοδοξεί να εκπονηθεί μια ολοκληρωμένη μελέτη για το πώς πρέπει να είναι τελικά οι δρόμοι και τι εικόνα επιθυμεί ο Δήμος για αυτούς.

 

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.