Αρχεται η νεα σχολικη χρονια

Στο 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής έγινε σήμερα ο επίσημος αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιά, από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Δαμασκηνό, παρουσία του νομάρχη Ροδόπης, κ. Στέργιου Σταυρόπουλου, του δημάρχου Κομοτηνής, κ. Γιώργου Παπαδριέλλη, του αντινομάρχη κ. Άρη Γιαννακίδη και λοιπών πολιτικών προσώπων.

Ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του νεόδμητου κλειστού γυμναστηρίου μετά την εγκαινίασή του.

Τη χαρά και την ικανοποίηση εκ μέρους των μαθητών και των καθηγητών για το γυμναστήριο εξέφρασε ο διευθυντής του σχολείου, κ. Σάββας Σουρμελής. Διαγράφοντας τις δυνατότητες του γυμναστηρίου σημείωσε: «Το έργο χρηματοδοτήθηκε από τις δημόσιες επενδύσεις, έχει εμβαδόν 1002 τ.μ., κόστισε 360 εκατομμύρια δραχμές και τη μελέτη και επίβλεψη είχε ο ΟΣΚ.

Οι καιρικές συνθήκες εδώ στη Θράκη είναι περισσότερο δύσκολες και το χειμώνα η άθληση των μαθητών στην ύπαιθρο είναι τις περισσότερες φορές αδύνατη. Γι’ αυτό η πολιτεία, με το ανάλογο ενδιαφέρον της, πραγματοποίησε ένα παλιό μας όραμα, ικανοποιώντας συγχρόνως όνειρα, ελπίδες και επιθυμίες της μαθητιώσας νεολαίας της περιοχής».

Ευχαριστώντας τους πολιτικούς για το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για τη μαθητιώσα νεολαία παρότρυνε τους μαθητές να σεβαστούν το χώρο και να τον μετατρέψουν σε κυψέλη δημιουργίας. Μετά τις ευχές για υγεία, προκοπή και καλή σχολική χρονιά τους καλωσόρισε: «Να σας διακρίνει υπευθυνότητα και αξιοπιστία. Να χρησιμοποιείτε το διάλογο και τα επιχειρήματα και να αναπτύξετε πνεύμα συνεργασίας και φιλίας για όλους τους συμμαθητές σας και με όλο τον κόσμο και προσπαθήστε να εξελιχθείτε σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες, για να ζήσετε δημιουργικά συμβάλλοντας και εσείς στην εξύψωση της πνευματικής, πολιτιστικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου σας».

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής ευχήθηκε καλή χρονιά και κάθε προσπάθεια των μαθητών να στέφεται από επιτυχία. «Από την πλευρά της δημοτικής αρχής έγιναν όλες οι απαραίτητες υποδομές. Το επόμενο δεκαήμερο θα επιδιώξουμε μια συνάντηση με τους διευθυντές των γυμνασίων και των λυκείων για συζητήσουμε τα τυχόν προβλήματα.

Η δημοτική αρχή και οι τεχνικές υπηρεσίες είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία όλο το χρόνο»
.

Ο νομάρχης Ροδόπης ευχήθηκε υγεία, πρόοδο και ανάπτυξη στους μαθητές, σημειώνοντας ότι ο χρόνος τους είναι περιορισμένος. Ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί ένα νέο Γυμνάσιο για παιδιά άνω των 18 ετών και κατέληξε: «Μακριά από τα κέντρα που οδηγούν στα ναρκωτικά, κοντά στην εκπαίδευση, κοντά στην θρησκεία, στην Εκκλησία, σε όλους τους φορείς που προσπαθούν να βελτιώσουν την παιδεία στην περιοχή μας».

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.