Αρχες του 2019 το Leader για τους ιδιωτες

Στην περιπλοκότητα του μηχανισμού απέδωσε την καθυστέρηση ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Ροδόπης Στάθης Κεφαλίδης

Την εκτίμηση πως σε περίπου ένα μήνα, στις αρχές δηλαδή του 2019, θα ανοίξει η πολυαναμενόμενη προκήρυξη του Leader για τον ιδιωτικό τομέα έκανε ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Ροδόπης κ. Στάθης Κεφαλίδης.
 
Η καθυστέρηση, σημείωσε, οφείλεται στο γεγονός ότι το Leader είναι μηχανισμός και όχι ένα πρόγραμμα, το οποίο προκηρύσσει ένας οργανισμός και πηγαίνουν οι υποψήφιοι για να ενταχθούν. Έτσι σε αυτό το μηχανισμό εντάσσονται δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, και πλέον και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως η Περιφέρεια.
 
Αυτός λειτουργεί ώστε να φτιάχνει προκηρύξεις που θα ανταποκρίνονται σε προγράμματα που είναι βασισμένα στις περιοχές στις οποίες κινούνται οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί φορείς στους οποίους απευθύνονται.
 
Ο μηχανισμός του Leader λοιπόν έχει πολλούς παράγοντες, με τον καινούργιο μηχανισμό να εμπεριέχει δύο επιπλέον, κάτι που σημαίνει πολλές δυσκολίες και εμπόδια στην καινούρια προκήρυξη του για τους ιδιώτες.
 
Ο κ. Κεφαλίδης εξέφρασε την άποψη ότι σε ένα μήνα θα βγει προκήρυξη για τα ιδιωτικά, ενώ ήδη έχει ολοκληρωθεί η πρώτη πρόσκληση για το Δημόσιο τομέα, στον οποίο υπήρχε σημαντικό ενδιαφέρον.
 
Μάλιστα από την πρώτη εξέταση των φακέλων, σημείωσε πως έχουν προταθεί πολύ καλά πολιτιστικά προϊόντα τα οποία αναδεικνύουν τις περιοχές τους.
 
Πάντως επισήμανε και μια θετική διαφορά του Leader σε σχέση με τα άλλα προγράμματα, γιατί μπορεί να αργεί να βγάλει προκήρυξη, αλλά δεν έχει άλλες καθυστερήσεις, είτε για την έγκριση, είτε για την πληρωμή.
 
«Είμαστε πολύ αυστηροί για την προκήρυξη, θέλουμε να δούμε όλες τις λεπτομέρειες ώστε όταν κάποιος ενταχθεί να ξέρει που μπαίνει και τι πρέπει να κάνει, μετά όμως όλα τρέχουν πολύ γρήγορα» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.