Αρχες Δεκεμβριου και… χιονιου θελοντος θα λειτουργησει το χιονοδρομικο κεντρο του Φαλακρου
Τη βεβαιότητά του ότι στις αρχές του επόμενου μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνιστικές διαδικασίες, για την ανάδειξη του αναδόχου λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού, εξέφρασε στο περιθώριο της προχθεσινής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Αργύρης Πατακάκης. Με την προϋπόθεση ότι οι ποσότητες του χιονιού θα ευνοούν την άμεση έναρξη της λειτουργίας του, οι επιτελείς της Περιφέρεια προσδοκούν σε μία επιτυχή σαιζόν για το απαξιωμένο τα τελευταία χρόνια χιονοδρομικό κέντρο. Όλα αυτά, βέβαια, με φόντο την προοπτική εκμίσθωσής του για 20 χρόνια από ιδιώτη επενδυτή, κατόπιν σχετικού διεθνούς διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί στις αρχές του 2015.
Αργύρης Πατακάκης «Να συγκρατήσουμε τους συμπολίτες μας, οι οποίοι πηγαίνουν στη Βουλγαρία, σε μια περίοδο που το κάθε ευρώ είναι πολύτιμο για τις τοπικές κοινωνίες»
Για φέτος, πάντως, ολοκληρώθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, που θα επιτρέψουν την ομαλή λειτουργία του κέντρου, ενώ αναμένεται και η παροχή πιστοποίησης από το Υπουργείο Τουρισμού και από τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη αίγλη και να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες. «Πιστεύουμε ότι η πιστοποίηση θα είναι στα χέρια τον επόμενο μήνα», σημείωσε ο κ. Πατακάκης, «ώστε το κέντρο να μπορεί να λειτουργήσει με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, για την ασφάλεια των σκιέρ αλλά και για να συγκρατήσουμε τους συμπολίτες μας, οι οποίοι πηγαίνουν στη γειτονική Βουλγαρία, σε μια περίοδο που το κάθε ευρώ είναι πολύτιμο για τις τοπικές κοινωνίες». «Προσπαθήσαμε να ελαχιστοποιήσουμε όλες τις διαδικασίες, ώστε η λειτουργία του φέτος να είναι άψογη», επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης, διαβεβαιώνοντας εμφαντικά ότι «στις αρχές Δεκεμβρίου θα λειτουργεί κανονικά το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού».
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
