Αψιμαχιες στο τελος της πορειας για τον Παυλο Φυσσα στην Κομοτηνη

Με συμπλοκή αστυνομικών με διαδηλωτές ολοκληρώθηκε η πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα στην Κομοτηνή

Με συμπλοκή αστυνομικών με μέρος συμμετεχόντων ολοκληρώθηκε η πορεία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου στην Κομοτηνή με αφορμή την επέτειο 3 ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η πορεία, η οποία μέχρι εκείνη την ώρα κυλούσε ομαλά, ξεκίνησε γύρω στις 6 το απόγευμα από την κεντρική πλατεία της πόλης.

Στη συνέχεια οι περίπου 100 διαδηλωτές πραγματοποιώντας πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης κατέληξαν μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπου και στάθηκαν αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα.

Κατά το τέλος της πορείας ομάδα διαδηλωτών ήρθε σε αντιπαράθεση με δύο αστυνομικούς της Ασφάλειας που ήταν ντυμένοι με πολιτικά.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν και ακολούθησε αψιμαχία μεταξύ των δύο πλευρών, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση οβίδας κρότου λάμψης, ενώ η αντιπαράθεση συνεχίστηκε προς την πλευρά της Ορφέως, όπου σύμφωνα με πληροφορίες  δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά.

Μετά το πέρας της πορείας πραγματοποιήθηκαν τρεις προσαγωγές από την αστυνομία, χωρίς όμως να υπάρξουν συλλήψεις. 

Τη θεσμική θωράκιση των αστυνομικών με αφορμή το περιστατικό ζητούν δύο τοπικές ενώσεις αστυνομικών 

Με αφορμή τον τραυματισμό των δύο αστυνομικών σε κοινή τους ανακοίνωση η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ. ΑΣ ΑΜΘ και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης καταδικάζουν την επίθεση ζητώντας από την πολιτεία τη θεσμική θωράκιση των αστυνομικών σε τέτοιου είδους περιπτώσεις με αποφάσεις και έργα και «όχι μόνο με κροκοδείλια δάκρυα» όπως επισημαίνεται.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση των δύο Ενώσεων έχει ως κάτωθι:
 
«Δυστυχώς, είκοσι μόλις ημέρες μετά την άνανδρη επίθεση και τον τραυματισμό  του Διευθυντή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, στο πλαίσιο διατεταγμένης υπηρεσίας του, οι επιθέσεις των γνωστών- αγνώστων του επονομαζόμενου Αντιεξουσιαστικού Χώρου επεκτείνουν την δράση τους και εξαπλώνονται στην ακριτική περιοχή μας, με θύματα αυτή την φορά δύο Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, ενός εκ των οποίων ο  Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής.
 
Ως οι αρμόδιες Πρωτοβάθμιες Ενώσεις καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός της βάρβαρης απρόκλητης επίθεσης σε βάρος των μελών μας, που πραγματοποιήθηκε από ομάδα ατόμων που εξήλθαν του πλήθους των συγκεντρωμένων, με στοχευμένο σκοπό να βλάψουν την σωματική ακεραιότητα των δύο συναδέλφων μας, κατά τη διάρκεια υπηρεσίας τους για τη λήψη μέτρων ασφαλείας στο πλαίσιο της χθεσινής (18-9-2016) συγκέντρωσης στην πλατεία Κομοτηνής, λόγω της επετείου της δολοφονίας του «Παύλου Φύσσα» και παράλληλα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ίδιους και τις  οικογένειές τους.
 
Διαπιστώνουμε όμως ότι η αδράνεια και η παθητική στάση-αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών από την Πολιτεία γενικότερα, αλλά και την Ηγεσία του Σώματος ειδικότερα (πολιτική και φυσική), ενθαρρύνει τη συνέχιση της εγκληματικής δράσης των ατόμων αυτών και την επανάληψη τέτοιων ρατσιστικών επιθέσεων σε βάρος των αστυνομικών και προσβλητικών για τη Δημοκρατία μας φαινομένων βίας, τα οποία πλείστες φορές έχει καταδικάσει  η ελληνική κοινωνία.
 
Ζητούμε για πολλοστή φορά τη προστασία των Αστυνομικών, την προάσπισή τους έναντι τέτοιων συμπεριφορών και προς τούτο καλούμε την Κυβέρνηση, τον αρμόδιο Υπουργό και τα Πολιτικά Κόμματα στο σύνολο τους, να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο επεισόδιο, να καταδικάσουν τέτοιου είδους φαινόμενα και τις συστηματικές πλέον επιθέσεις σε βάρος του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και των ανθρώπων που το υπηρετούν.
 
Απαιτούμε την θεσμική θωράκιση των σκληρά εργαζόμενων δημοσίων λειτουργών της χώρας και την προστασία της Δημοκρατίας εκ μέρους της Πολιτείας όχι μόνο με κροκοδείλια δάκρυα αλλά με έργα και αποφάσεις, με την ελπίδα να είναι αυτό το τελευταίο κρούσμα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.