Αψηφησε το κρυο και τιμησε την 28η Οκτωβριου η Κομοτηνη

Τα νιάτα και ο στρατός ζέσταναν το κλίμα στην παρέλαση της Κομοτηνής

Θερμό ήταν το κλίμα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Κομοτηνή, μιας και παρά το τσουχτερό κρύο, σύμπασα η πόλη συμμετείχε στις επετειακές εκδηλώσεις για την επέτειο του ηρωικού ΟΧΙ.
 

Πολλοί ήταν οι συμπολίτες μας που αψήφησαν τις χαμηλές θερμοκρασίες και το δυνατό αέρα για να παρακολουθήσουν την παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής, ενώ παρούσα ήταν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου.
Δυστυχώς φέτος δεν υπήρξε εκπρόσωπος από την Κυβέρνηση, για αυτό και αντικαταστάθηκε από τον τότε Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, νυν Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο. 

Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και παρέλαση 

Το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.
 
Μετά την δοξολογία, εκφωνήθηκε μέσα στον Ιερό Ναό, ο πανηγυρικός της Ημέρας από τον Πρόεδρο Αποστράτων της Πολεμικής Αεροπορίας ΑΜΘ Σμήναρχο κ. Παναγιώτη Θεοχάρη.
 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παντελεήμονος, στο χώρο του Ηρώου της πόλης και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από την πολιτειακή και στρατιωτική ηγεσία της περιοχής.
 
Κατόπιν πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των πολιτιστικών συλλόγων, της φοιτητικής και μαθητικής νεολαίας, των σωμάτων Ελλήνων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας κ.λ.π. 

Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων «Να ξαναδιαβάσουμε την ιστορία μας» 

Μετά το πέρας της παρέλασης ο Μητροπολίτης Παντελεήμων τόνισε πως «σήμερα, που ακούγονται πολλές φωνές ότι η ιστορία πρέπει να ξαναγραφτεί, εμείς λέμε πως δεν πρέπει να αλλάξουμε την ιστορία μας, αλλά να ξαναδιαβάσουμε την ιστορία μας, έτσι όπως την έγραψαν όλοι αυτοί που τιμούμε σήμερα, αλλά και έτσι όπως την γράφει με την περπατησιά της τόσο η μαθητιώσα νεολαία, αλλά και ο στρατός μας, με ψηλά το κεφάλι, με ανδρισμό με ήθος και αξιοπρέπεια».
 
Ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε σε όλη την Ελλάδα αλλά και τη Ροδόπη χρόνια πολλά, και η Παναγία, της οποίας η σκέπη εορταζόταν την Παρασκευή, «να σκεπάζει όλο το λαό, και όλοι μαζί, εν ενί στόματι και μια καρδία, να δοξάζουν το θεό και αν εργάζονται για την ειρήνη, την αγάπη και την πρόοδο για το καλό της πατρίδας».

Χρήστος Μέτιος «Η 28η Οκτωβρίου αναδεικνύει τα διαχρονικά μηνύματα της αλληλεγγύης, της αυταπάρνησης, και της δύναμης των ενωμένων Ελλήνων» 

Από την πλευρά του ο τότε Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος σημείωσε πως σε αυτή τη μέρα, που γιορτάζουμε το ΟΧΙ των Ελλήνων στις αξιώσεις των Ιταλών, είναι μια ημέρα μνήμης και σεβασμού για όλους όσους το 1940 πολέμησαν και έπεσαν για την πατρίδα αντικρούοντας τις ορδές του Μουσολίνι.
 
«Η σημερινή επέτειος τιμά την ιστορία μας και αναδεικνύει τα διαχρονικά μηνύματα της αλληλεγγύης, της αυταπάρνησης και της δύναμης των ενωμένων Ελλήνων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Περισσότερες φωτογραφίες από την παρέλαση στη σελίδα μας στο Facebook

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.