Αποζημιωση για 2 αυτοκινητα που επαθαν ζημια απο πτωση δεντρου στην Κομοτηνη

Ο Δήμος καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς

Αποζημίωση σε δύο οδηγούς για τις ζημιές που υπέστησαν τα οχήματά τους από δέντρα που έπεσαν επάνω τους λόγω κακοκαιρίας, θα δώσει ο Δήμος Κομοτηνής, καλύπτοντας ένα μέρος των εξόδων επισκευής των οχημάτων.
 
Αυτό αποφάσισε η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής που συνεδρίασε την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, η οποία είχε δύο ζητήματα αποζημίωσης υπόψη της.
 
Για το πρώτο όχημα, οι ζημιές είχαν προκληθεί την Κυριακή 29 Ιουλίου, και σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες το δέντρο ήταν υγιές, αλλά έπεσε λόγω των καιρικών συνθηκών. Επειδή λοιπόν ο Δήμος φέρει αντικειμενική ευθύνη, σε περίπτωση ζημιών οφείλει να προχωρήσει σε συμβιβασμό, χωρίς ωστόσο να πληρώσει το πλήρες ποσό της ζημιάς.
 
Η ζημιά που είχε προκληθεί ήταν 1300 ευρώ, και τελικά ο Δήμος θα αποζημιώσει τον οδηγό για 1000 ευρώ, κάτι που ο ίδιος αποδέχτηκε.
 
Η δεύτερη περίπτωση αφορούσε ζημιές σε ΙΧ αυτοκίνητο λόγω πτώσης κλαδιών, που συνέβη στις 23 Ιουλίου, από δέντρο το οποίο επίσης ήταν υγιές, για αυτό και έγινε συμβιβασμός από τα 450 ευρώ στα 300.
 
Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε το θέμα της αποζημίωσης-αποκατάστασης, λόγω πτώσης δέντρου, και των ζημιών που προκλήθηκαν σε τάφους στο Δημοτικό κοιμητήριο Κομοτηνής, με την οικονομική επιτροπή να εξετάζει τα πέντε συνολικά αιτήματα επισκευής που κατατέθηκαν από συγγενείς.
 
Η οικονομική επιτροπή αποφάσισε να καλύψει την αποζημίωση, αλλά όπως και στην περίπτωση των οχημάτων, πρέπει να επέλθει συμβιβασμός γιατί δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο των εργασιών αποκατάστασης. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να προσέλθουν ενώπιον της επιτροπής το σύνολο των αιτούντων ώστε να γίνει ο συμβιβασμός, με τον Δήμο και σε αυτή την περίπτωση να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της ζημίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.