Αποζημιωσεις ΕΛΓΑ σε καπνοκαλλιεργητες

Σήμερα 22 Δεκεμβρίου του 2006, σύμφωνα με ανακοίνωση του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Νίκου Κατσαρού, θα χορηγηθούν από τον ΕΛ.Γ.Α. στο νομό Ροδόπης αποζημιώσεις ύψους 963.027 ευρώ σε 1.179 παραγωγούς για την κατ’ εξαίρεση ασφαλιστική κάλυψη ζημιών από ιώσεις σε καλλιέργειες καπνού.

Οι αποζημιώσεις αυτές είναι μέρος των 14.535.735 ευρώ, που θα χορηγηθούν από τον ΕΛ.Γ.Α. σε 9.384 παραγωγούς 31 Νομών της χώρας, για εκτιμήσεις και επανεκτιμήσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή, που συνέβησαν μέχρι και τον Οκτώβριο του 2006 και προκλήθηκαν από παγετό, χαλάζι, βροχοπτώσεις, ανεμοθύελλα, καύσωνα, αρκούδα και για την κατ’ εξαίρεση ασφαλιστική κάλυψη ακαρπίας φυλλοβόλων δέντρων καθώς επίσης και για την κατ’ εξαίρεση ασφαλιστική κάλυψη ιώσεων στις καλλιέργειες καπνού, λόγω δυσμενών συνθηκών. Οι αποζημιώσεις καταβάλλονται εντός τριμήνου από της λήξης της συγκομιδής κάθε προϊόντος που ζημιώθηκε.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν αγρότες των Δημοτικών Διαμερισμάτων και Κοινοτήτων:

Αμαράντων, Αρίσβης, Αρριανών, Γρατινής, Κάλχαντος, Κοσμίου, Κρωβύλης, Λοφαρίου, Μαρωνείας, Μιρανών, Νέας Σάντας, Οργάνης και Πολυάνθου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.