«Αποβαση» Ρωσων αξιωματουχων στην Σαμοθρακη

Στη Σαμοθράκη βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη, 7 Απριλίου, αξιωματούχοι της Αγίας Πετρούπολης αλλά και Ρώσοι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού χώρου, με πρωτοβουλία του Συλλόγου επαγγελματιών της Σαμοθράκης σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Έβρου. 
 
Μεταξύ των Ρώσων επισκεπτών ήταν ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Αγίας Πετρούπολης  Markov Sergei, ο Αντικυβερνήτης Αγίας Πετρούπουλης Kalganov Vyacheslav, ο Δήμαρχος της πόλης Garnets Valery και ο αντιδήμαρχος Fatcievich, ενώ την ρώσικη αποστολή συνόδευαν ο Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη κ. Kωνσταντίνος Γκαμπαερίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Στέλιος Βραχιόλογλου.
 

Τους Ρώσους επισκέπτες καλωσόρισε στο νησί, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας, ενώ στη συνέχεια οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Σαμοθράκης στα αξιοθέατα του νησιού και να θαυμάσουν το νησί εν πλω κάνοντας το γύρο του με περιηγητικό σκάφος. Ακολούθως περιηγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Σαμοθράκης, ενώ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και τοπικές συνταγές.
 
Η επίσκεψη αυτή των Ρώσων αξιωματούχων στην Σαμοθράκη αποτελεί συνέχεια, των δυναμικών συνεργασιών που αναπτύσσει ο γειτονικός νομός με την Αγία Πετρούπολη, την οποία είχε επισκεφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ.Βαγγέλης Λαμπάκης στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της διαδικασίας αδελφοποίησης των δύο Δήμων, που αναμένεται να φέρει πολλαπλά οφέλη για την περιοχή αλλά και για την Θράκη γενικότερα.
 
*Με πληροφορίες από το alexpolisonline.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.