«Αποβαση» νεων αστυφυλακων στην Κομοτηνη

308 νέοι Δόκιμοι Αστυφύλακες παρουσιάστηκαν στο τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής την Κυριακή

Στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής παρουσιάστηκαν την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, λέγοντας αντίο στις οικογένειές τους και τους φίλους τους, τριακόσιοι οκτώ νέοι Δόκιμοι Αστυφύλακες.
 
217 άνδρες και 91 γυναίκες, επιτυχόντες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις των ετών 2014 & 2015, ταξίδεψαν από όλα τα σημεία της Ελλάδας για να έρθουν στο Τμήμα της Κομοτηνής, το οποίο αποτελεί ένα κόσμημα της εκπαίδευσης, ώστε να αποκτήσουν όλες αυτές τις δεξιότητες και ικανότητες που θα τους βοηθήσουν στην υπηρεσία.
Οι ογδόντα άνδρες εξ αυτών, θα κατανεμηθούν, μετά το πέρας της Βασικής Στρατιωτικής Εκπαίδευσής τους, στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου.

Τους νεοκαταταχθέντες υποδέχτηκαν ο Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής,  Αστυνόμος Α΄ κ. Πέτρος Δεμερτζίδης καθώς και ο Διοικητής της Σχολής κ. Γιώργος Καλαϊτζής, με όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, καλωσορίζοντάς τους στη μεγάλη αστυνομική οικογένεια και συγχαίροντας τους για την επιτυχία τους.
 
«Περιμένουμε την κατάταξη των νέων δοκίμων αστυφυλάκων, το νέο αίμα στην ΕΛΑΣ» σημείωσε ο κ. Καλαϊτζής, τονίζοντας πως η Σχολή της Κομοτηνής είναι ένα κόσμημα στη Βόρεια Ελλάδα, για αυτό και η βασική εκπαίδευση όλων των καταταχθέντων πραγματοποιείται σε αυτή.
 
Οι πρωτοετείς Δόκιμοι Αστυφύλακες θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα βασικής εκπαίδευσης και στη συνέχεια το τακτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης.
 
Να θυμίσουμε ότι η Σχολή Αστυφυλάκων σύμφωνα με το Π.Δ. 352/95 άρθρο 1 είναι Ανωτέρα Σχολή υπερδιετούς κύκλου σπουδών, έχει ως αποστολή την εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων και αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση, τη γενική μόρφωση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, ώστε να καταστούν ικανοί αστυνομικοί και ανακριτικοί υπάλληλοι. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.