Απουσια Γαβρογλου, παρουσια ομως του Γενικου Γραμματεα του Υπ. Παιδειας η Συγκλητος του ΔΠΘ

«Η νομιμότητα ισχύει για όλους» το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα

Απουσία του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου πραγματοποιήθηκε τελικά η συνεδρίαση της Συγκλήτου του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης το απόγευμα της Δευτέρας.
 
Όπως είχε ανακοινωθεί ο κ. Γαβρόγλου, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου κ. Γιώργο Αγγελόπουλου θα συμμετείχαν στην σύγκλητο του ΔΠΘ, εξ αυτού του λόγου άλλωστε αποφασίστηκε και η μεταφορά της συνεδρίασης από τον αρχικό χώρο διεξαγωγής της στην πρυτανεία, στο Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο. Ωστόσο ο κ. Γαβρόγλου αναχώρησε αιφνιδιάστηκα για την Αθήνα, δίχως να γίνεται γνωστός ο λόγος της αναχώρησής του.
 

Η συνεδρίαση της Συγκλήτου ωστόσο πραγματοποιήθηκε κανονικά, παρουσία του γενικού γραμματέα του Υπουργείου κ. Γιώργου Αγγελόπουλου, ο οποίος σημείωσε πως κύριος στόχος της παρουσίας του Υπουργείου ήταν να γνωρίσουν από κοντά τις προτάσεις και τις ιδέες των μελών του Πανεπιστημίου,  το οποίο χαρακτήρισε ως ένα από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια της χώρας με αξιόλογη ακαδημαϊκή παρουσία, ζωντανή ακαδημαϊκή κοινότητα και πλούσιο ερευνητικό έργο, ούτως ώστε «να υπάρχει μια πιο έντονη παρουσία της πολιτείας και ενίσχυση από την πλευρά της του πλούσιου αυτού έργου του ΔΠΘ».  

Γιώργος Αγγελόπουλος «Το Υπουργείο Παιδείας ήταν, είναι και θα είναι αρωγός στο έργο του ΔΠΘ» 

Ο κ. Αγγελόπουλος μίλησε με τα θερμότερα λόγια για την αγαστή συνεργασία του Υπουργείου με τη νέα διοίκηση του Πανεπιστημίου, αναφερόμενος και στις «διοικητικές περιπέτειες» που πρόσφατα απασχόλησαν και το Υπουργείου για να υπογραμμίσει πως  αυτές «δεν μπορούν να αφήνουν αδιάφορες την πολιτεία» και τονίζοντας πως «η νομιμότητα ισχύει για όλους».
 

«Το υπουργείο ήταν και είναι αρωγός του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και η παρουσία μας εδώ δηλώνει και αναδεικνύει ότι θα συνεχίσει να είναι με την ίδια ένταση και στο μέλλον» τόνισε ο ίδιος υπογραμμίζοντας πως βασικό μέλημα του Υπουργείου είναι η ενίσχυση του σε υλικό και προσωπικό, «ούτως ώστε αυτό να προχωρήσει στην ανάπτυξή του και στην επίτευξη των στόχων που το ίδιο έχει θέσει».
 
Ερωτηθείς σχετικά με την εν εξελίξει γενικότερη αναμόρφωση της παιδείας στην Ελλάδα, ο κ. Αγγελόπουλος υπογράμμισε πως σε ό,τι αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση βασικός στόχος είναι  «αφενός μέσα από συνέργειες ιδρυμάτων, και μέσα από τον κοινό χώρο έρευνας ερευνητικών κέντρων, πανεπιστημίων και ΤΕΙ να παραχθεί ένα νέο τοπίο που θα θέτει υψηλότερα και ποιοτικότερα στάνταρτς στην ανώτερη εκπαίδευση της χώρας και αφετέρου η διεύρυνση του αριθμού των φοιτητών, γιατί  η Ελλάδα έχει ανάγκη από ανθρώπους που έχουν μόρφωση και όρεξη για δουλειά». 
 
Ο πρυτανεύων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης καλωσόρισε τον κ.Αγγελόπουλο εκ μέρους του Πανεπιστημίου χαρακτηρίζοντας την παρουσία του ως μία πολύ σημαντική στιγμή για το ΔΠΘ, ενώ ως προς την ατζέντα της συζήτησης υπογράμμισε πως στην κορυφή αυτής θα τεθούν ζητήματα φοιτητικής μέριμνας, όπως η σίτιση, η στέγαση και η φύλαξη των χώρων του πανεπιστημίου, αλλά και γενικότερα θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη του τόπου, όπως η ίδρυση επιχειρηματικού κέντρου στην ΠΑΜ-Θ και στην ανάπτυξη του πανεπιστημίου με νέα τμήματα και την πιθανή ενσωμάτωση του ΤΕΙ Καβάλας.
 

Να σημειωθεί πως στον εξωτερικό χώρο του ΕΒΕΡ υπήρχε έντονη αστυνομική παρουσία, υπό τον φόβο επεισοδίων από φοιτητές, ομάδα των οποίων τελικά συγκεντρώθηκε, φώναξε συνθήματα και αποχώρησε ειρηνικά. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.