Αποτελεσματικο κατα 70% το εμβολιο του πανεπιστημιου της Οξφορδης

Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Κατά 70% είναι αποτελεσματικό το εμβόλιο που ανέπτυξε το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σύμφωνα με τις κλινικές μελέτες.

Το ποσοστό αυτό, ωστόσο, είναι πολύ χαμηλότερο από τα εμβόλιο που παρουσιάστηκαν από τη Pfizer και τη Moderna η αποτελεσματικότητα των οποίων φτάνει το 95%.

Στις έρευνες για το εμβόλιο της Οξφόρδης συμμετείχαν περισσότεροι από 20.000 εθελοντές, από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική. Υπήρχαν 30 περιπτώσεις Covid σε άτομα που είχαν δύο δόσεις του εμβολίου και 101 περιπτώσεις σε άτομα που έλαβαν εικονική ένεση. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι λειτουργεί με προστασία 70%.

Ωστόσο, το εμβόλιο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την AstraZeneca, είναι πολύ πιο οικονομικό, αποθηκεύεται ευκολότερα και είναι πολύ πιο απλούστερο να ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι, σύμφωνα με το BBC, και αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας -εάν φυσικά λάβει το «πράσινο φως» από τις αρμόδιες Αρχές. Η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη παραγγείλει 100 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου, αρκετά για να εμβολιαστούν 50 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ήδη είναι έτοιμες 4 εκατομμύρια δόσεις για τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ αναμένονται άλλες 96 εκατομμύρια. Μέχρι να δοθεί το «πράσινο φως» από τις Αρχές, ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει. Πρώτα θα πρέπει να εξεταστεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου και να διασφαλιστούν τα στάνταρ παραγωγής. Αυτή η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.