«Αποσυρει» 27 εγκαταλελειμμενα οχηματα ο Δημος Κομοτηνης

Με τελικό σκοπό την παράδοσή τους σε εγκεκριμένο σημείο συλλογής Οχημάτων Κύκλου Τέλους Ζωής

Φανερή πλειοδοτική και προφορική δημοπρασία για την περισυλλογή, αποθήκευση και εκποίηση είκοσι επτά Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) των οποίων έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία περισυλλογής αλλά και όσων εγκαταλελειμμένων οχημάτων ολοκληρωθεί η διαδικασία περισυλλογής μέχρι 31-12-2020, προκήρυξε ο Δήμος Κομοτηνής.
 
Η δημοπρασία θα διενεργηθεί στο Δημαρχιακό κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων Οικονομικής Επιτροπής) την Τετάρτη 17 Απριλίου, με τα αυτοκίνητα να έχουν εντοπιστεί σε διάφορα σημεία του Δήμου, με τις ειδοποιήσεις που έχουν επικολληθεί σε αυτά σε πολλές περιπτώσεις να έχουν ξεπεράσει το χρόνο.
 
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία κάθε όχημα που εγκαταλείπεται σε δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς δρόμους για μεγάλα χρονικά διαστήματα χαρακτηρίζεται ως εγκαταλελειμμένο, που αν δεν αναζητηθεί από τον ιδιοκτήτητου εντός των χρονικών ορίων που ορίζονται είναι όχημα στο τέλος κύκλου ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) και αποτελεί στερεό απόβλητο.
 
Αυτό εφόσον δεν αποσυρθεί από τον ιδιοκτήτη του περιέρχεται στην κυριότητα του οικείου Δήμου και περισυλλέγεται προκειμένου να ανακυκλωθεί και για το λόγο αυτό εκδίδεται πιστοποιητικό καταστροφής από την Ε.Δ.Ο.Ε. με σκοπό την οριστική διαγραφή του και αποταξινόμηση.
 
Η εταιρεία που θα πλειοδοτήσει στην δημοπρασία θα περισυλλέγει με δικά της μέσα (γερανούς) και προσωπικό εκείνα τα εγκαταλελειμμένα οχήματα που έχουν χαρακτηριστεί ως Ο.Τ.Κ.Ζ. εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Κομοτηνής και εν συνεχεία θα τα οδηγεί σε περαιτέρω επεξεργασία, αξιοποίηση, τεμαχισμό και τελική διάθεση, για τα οποία έχει ολοκληρωθεί ηδιαδικασία που προβλέπεται βάσει του νόμου και δεν έχει εντοπιστεί ο κάτοχός τους.
 
Το έργο αυτό αποβλέπει στην πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων από οχήματα, στην επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση και περαιτέρω αξιοποίηση των Ο.Τ.Κ.Ζ. και των κατασκευαστικών τους στοιχείων. Παράλληλα επιτυγχάνεται η μείωση της ποσότητας τωνπρος διάθεση αποβλήτων. Απώτερος σκοπός είναι η ασφάλεια και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, η εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης στο Δήμο μας και η εν γένει προστασίατης δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.