Αποστολη βοηθειας του Αρμενικου Σταυρου του Ελεους στο Χασκοβο Βουλγαριας

Η περιφέρεια του Αρμενικού Σταυρού Ελέους Μακεδονίας – Θράκης με τα παραρτήματά της επισκέφθηκε την Αρμενική Εκκλησία του Αγίου Στεφάνου και το μονήμερο Αρμενικό σχολείο στο Χάσκοβο της Βουλγαρίας το διήμερο 20-21 Οκτωβρίου.

Η αποστολή και οι σκοποί του αρμενικού σταυρού Ελέους ζεσταίνουν τις καρδιές μας ώστε να υπηρετούμε με αυτοθυσία το φιλανθρωπικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό του έργο.

Η πρωτοβουλία και η όλη οργάνωση πραγματοποιήθηκε από το παράρτημα Κομοτηνής.

Αυτή ήταν η δεύτερη επίσκεψη στη Βουλγαρία. Η πρώτη ήταν 4 χρόνια πριν στη Φιλιππούπολη στο Αρμενικό σχολείο όπου του προσφέρθηκε ένα φωτοτυπικό στους δε μαθητές διάφορα σχολικά είδη και ζαχαρωτά.

Την φορά αυτή προσφέρθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της Αρμενικής παροικίας του Χασκόβου 2000 μάρκα Γερμανίας και 200 δολάρια για τις ανάγκες της εκκλησίας του Αγίου Στεφάνου στα δε παιδιά μετά από μία συγκινητική σχολική εκδήλωση μοιράστηκαν σχολικά είδη και ζαχαρωτά.

Την αποστολή συνόδευε ο ιερέας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Μπογός Μπαλταγιάν που, σημειωτέον, την Κυριακή το πρωί λειτούργησε στην εκκλησία του Αγίου Στεφάνου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.