Αποστασιοποιειται επισημα ο Π.Κ.Σ. απο το Δελτιο Τυπου μελων του Παραρτηματος Ροδοπης και στεκεται στο πλευρο του Θ.Καραγιωργη

Καταγγέλλει τον «διασυρμό» του υπεύθυνου κτηνιάτρου του Δημοτικού Κυνοκομείου

Για αντισυναδελφική συμπεριφορά και προσπάθεια στοχοποίησής του από μέλη του πρώην Δ.Σ. του Παραρτήματος Ροδόπης κάνει λόγο ο ίδιος σε επιστολή του

 
Εκτός των ορίων της Ροδόπης και σαφώς εκτός των πλαισίων μίας απλής διαμάχης – διαφωνίας ανάγεται πλέον το ζήτημα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων και της λειτουργίας του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής, μιας και σε συνέχεια και των πρόσφατων καταγγελιών που διατυπώθηκαν από ομάδες πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά του υπεύθυνου κτηνιάτρου του κ. Θάνου Καραγιώργη, προκάλεσαν την παρέμβαση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.
 
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, Τρίτη 26 Νοεμβρίου, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος εκφράζει την στήριξη και τη συμπαράσταση του προς τον κ.Καραγιώργη, δίνοντας όμως και μία άλλη διάσταση στο πλαίσιο των καταγγελιών, δηλώνοντας την έκπληξή τους για το γεγονός ότι η «σπίλωση» όπως την χαρακτηρίζουν του ονόματος του κ. Καραγιώργη βασίζεται σε ανακοίνωση παραρτήματος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.
 

Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος
 
«Άνευ προηγουμένου ο διασυρμός, ο οποίος καμία βάση δεν έχει με το έργο και την επαγγελματική ηθική του κ. Καραγιώργη»

 
«Με την παρούσα ανακοίνωση θέλουμε ως Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος να δηλώσουμε τη στήριξη και συμπαράστασή μας στο συνάδελφο και μέλος μας, Αθανάσιο Καραγιώργη, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Κομοτηνή» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που συνεχίζει εξηγώντας πως «εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ο συνάδελφος δέχεται μέσω δημοσιεύσεων σε μέσα επικοινωνίας και κοινωνικής δικτύωσης έναν άνευ προηγουμένου διασυρμό, ο οποίος καμία βάση δεν έχει με το έργο και την επαγγελματική του ηθική. Προκαλεί δε αλγεινή εντύπωση το ότι η σπίλωση του ονόματος του συναδέλφου βασίζεται στην ανακοίνωση παραρτήματος του Π.Κ.Σ.».
 
Στην συνέχεια της ανακοίνωσης ο ΠΚΣ διαχωρίζει την θέση του επισημαίνοντας πως τα παραρτήματά του αυτά ανά την Ελλάδα είναι αυτοκέφαλα και ανεξάρτητα και οι απόψεις τους δεν εκφράζουν τον ίδιο τον Σύλλογο, κάνοντας μάλιστα σαφή αναφορά στο καταστατικό του, ως προς τον σκοπό ίδρυσής του, για να καταλήξει υπογραμμίζοντας πως «οι αρχές λειτουργίας μας και η πρακτική μας, λοιπόν, είναι αυτές που αποδεικνύουν ότι στόχος μας είναι η υπεράσπιση των συναδέλφων και της κτηνιατρικής επιστήμης με στόχο τη διασφάλιση της υγείας και ευζωίας των ζώων και την προάσπιση της δημόσιας υγείας».
 

Θάνος Καραγιώργης
 
«Αντισυναδελφική συμπεριφορά και προσπάθεια στοχοποίησης, δίχως συγκεκριμένες αποδείξεις»

 
Σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης στην επίσημη ιστοσελίδα του Π.Κ.Σ. δημοσιεύτηκε και η από 7 Δεκεμβρίου του 2018 πολυσέλιδη επιστολή του κ. Καραγιώργη προς το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, κοινοποιούμενη και προς τα μέλη του Δ.Σ. του Παραρτήματος Ροδόπης αυτού, σχετικά με το από 12 Σεπτεμβρίου του 2018δελτίο Τύπου του Παραρτήματος Ν.Ροδόπης του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.
 
Αξίζει να υπενθυμίζουμε ότι στο επίμαχο δελτίο τύπου το οποίο δημοσιεύτηκε και στον «ΠτΘ» τα μέλη του παραρτήματος Ροδόπης περιέγραφαν με μελανά χρώματα τις συνθήκες που επικρατούν στο δημοτικό κυνοκομείο, ζητώντας μάλιστα και τη συνδρομή της δικαιοσύνης για την έρευνα και την επίλυση των νομικών θεμάτων, που ανακύπτουν, παραθέτοντας σειρά καταγγελιών σε σχέση με τις υφιστάμενες υποδομές, δωρεάν στειρώσεις ιδιόκτητων ζώων και δωρεάν επαναλήψεις εμβολίων των κουταβιών, κάνοντας λόγο για «κύκλωμα εκμετάλλευσης του δημόσιου χρήματος», τη διενέργεια εξειδικευμένων χειρουργείων, αμφίβολης χρησιμότητας κ.α. εκφράζοντας μάλιστα την απαισιοδοξία τους για την αλλαγή της κατάστασης, αποκαλύπτοντας και σχετική συνάντηση που έγινε μεταξύ του Παραρτήματος, του Δημάρχου Κομοτηνής και του κτηνιάτρου του Δημοτικού Κυνοκομείου.
 
Στην πολυσέλιδη επιστολή του, ο κ. Καραγιώργης καταφέρεται κατά την προαναφερθείσας ανακοίνωσης του παραρτήματος Ροδόπης, καταγγέλλοντας αντισυναδελφική συμπεριφορά και προσπάθεια στοχοποίησης του «με ανυπόστατες και ασυμβίβαστες με την επιστημονική διαγωγή και δεοντολογία κατηγορίες» όπως τις χαρακτηρίζει από τα μέλη του Δ.Σ. του παραρτήματος.
 
Ο κτηνίατρος του Δημοτικού Κυνοκομείου καταγγέλλει επίσης πως το σχετικό δελτίο τύπου του παραρτήματος εξεδόθη ερήμην των υπολοίπων μελών του παραρτήματος Ροδόπης και δίχως την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης αυτού καθώς όπως επισημαίνει η μοναδική Γενική Συνέλευση του Παραρτήματος, από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα, έγινε την 25-2-2018, στην οποία ουδέποτε τέθηκε το επίμαχο θέμα συζήτησης, ενώ εξηγεί πως τα περιστατικά και οι κατηγορίες που του αποδίδονται συνέβησαν μήνες αργότερα από την προαναφερόμενη Γενική Συνέλευση.
 
Ειδικότερα ο κ. Καραγιώργης αναφέρεται και στην συνάντηση στην οποία πραγματοποιήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2018 μεταξύ του τότε δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιώργου Πετρίδη και των μελών του Δ.Σ. του παραρτήματος Ροδόπης του ΠΚΣ, στην οποία ο ίδιος εκλήθη ως υπεύθυνος κτηνίατρος του κυνοκομείου μόνο από τον δήμαρχο Κομοτηνής, κατά την διάρκεια της οποίας, όπως επισημαίνει, «επί της ουσίας ασκήθηκε κριτική πάνω στο έργο που επιτελώ στο Δημοτικό Κυνοκομείο, κατακρίθηκε ο τρόπος που εκτελώ τις κτηνιατρικές πράξεις και όχι μόνο» εξηγώντας πως «κατακρίθηκα μέχρι και για το είδος ραφής που κάνω στα αδέσποτα ζώα κατά τη στείρωση».
 

«Ουδέποτε έγινα αποδέκτης τηλεφωνικής ή άλλης μορφής επικοινωνίας από τα μέλη του Δ.Σ. του παραρτήματος Ροδόπης»

 
Ο ίδιος σε πολλά σημεία της επιστολής υπογραμμίζει πως σε κάθε περίπτωση ενεργεί με βάση τον υφιστάμενο κανονισμό και νομοθεσία και κατόπιν ενημερώσεως των αρμοδίων υπηρεσιών και προσώπων (πολιτικοί και υπηρεσιακοί προϊστάμενοι) για να σημειώσει πως ουδέποτε έγινε αποδέκτης τηλεφωνικής ή άλλης μορφής επικοινωνίας από τα μέλη του Δ.Σ. του παραρτήματος Ροδόπης του ΠΚΣ ώστε να του εκφράσουν τις απορίες ή τις ανησυχίες τους σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει στο Δημοτικό Κυνοκομείο ή τον τρόπο που διεξάγει τις κτηνιατρικές πράξεις.
 
Ο ίδιος κάνει λόγο για απρόκλητη και αντισυναδελφική επίθεση εξηγώντας ότι το επίμαχο δελτίο τύπου, λόγω και της δημοσιότητας που έλαβε από τοπικά και πανελλήνιας κυκλοφορίας ΜΜΕ, λειτούργησε κατακριτικά και δυσφημιστικά για τον ίδιο, ενώ παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία επί των κατηγοριών τονίζει πως «αβίαστα προσπαθούν να με κατηγορήσουν και να μου καταλογίσουν ευθύνες, χωρίς συγκεκριμένες αποδείξεις».
 
Παραθέτει μάλιστα συγκεκριμένα στοιχεία αναφορικά με τις κτηνιατρικές πράξεις που πραγματοποιήθηκαν κατά το έτος 2017 σε σύγκριση με τα προβλεπόμενα στην Μελέτη Ανάθεσης Έργου του Δήμου Κομοτηνής, δηλώνοντας πως οι καταγγελίες που αφορούν στην εμφάνιση θανατηφόρων και μεταδοτικών νοσημάτων στα φιλοξενούμενα στο δημοτικό κυνοκομείο ζώα «στηρίχθηκε όπως τονίζουν, σε μαρτυρίες δικές τους και σε μαρτυρίες πολιτών, χωρίς ποτέ να έχουν επιβεβαιώσει την ακρίβεια αυτών, επισκεπτόμενοι το Δημοτικό Κυνοκομείο ως μέλη του Δ.Σ. του Παραρτήματος προκειμένου να ενημερωθούν και να σχηματίσουν ιδία άποψη».
 

«Το Δελτίο Τύπου δεν αποτέλεσε μία συλλογική απόφαση, αλλά μία πρωτοβουλία από την πλευρά αυτών που το υπογράφουν»

 
«Μετά όλων αυτών που σας αναφέρω, θεωρώ ότι βάλλομαι προσωπικά και ως επιστήμονας κτηνίατρος, αλλά και ως υπεύθυνος κτηνίατρος του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής, με ανυπόστατες και ασυμβίβαστες με την επιστημονική διαγωγή και δεοντολογία κατηγορίες. Οι συνάδελφοι, αφού προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αποτρέψουν την παρουσία μου κατά τη συνάντηση με το Δήμαρχο, με εξέθεσαν ενώπιον του ασκώντας κριτική στο έργο μου και παρουσιάζοντας μια κατάσταση τραγική, χωρίς όμως σε πολλές περιπτώσεις να εμφανίζουν συγκεκριμένα στοιχεία. Μάλιστα κανόνισαν τη συνάντηση μήνες αργότερα από τη Γενική Συνέλευση και συγκεκριμένα το Σεπτέμβριο του 2018, ήτοι 6 μήνες μετά, δημιουργώντας εύλογες απορίες για το αν είχε επικυρωθεί από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης μια τέτοια ενέργεια, αφού όπως αποδείχθηκε δεν περιορίστηκε στην ενημέρωση του Δημάρχου για τα θέματα που είχε αποφασίσει η Γενική Συνέλευση, αλλά εξελίχθηκε σε μία προσωπική επίθεση εναντίον μου. Τέλος, εξέδωσαν ένα Δελτίο Τύπου με το λογότυπο του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου ως Παράρτημα του Ν.Ροδόπης, όπου επίσης στοχοποιούμαι ξεκάθαρα και στο οποίο αναφέρουν ακόμη και περιστατικά τα οποία έλαβαν χώρα μήνες αργότερα από τη μία και μοναδική έως τώρα Γενική Συνέλευση του Παραρτήματος, γεγονός που μαρτυρεί ότι τελικά, το Δελτίο Τύπου δεν αποτέλεσε μία συλλογική απόφαση, αλλά μία πρωτοβουλία από την πλευρά αυτών που το υπογράφουν» σημειώνει ο ίδιος.
 
«Συμπερασματικά οι συνάδελφοι χρησιμοποιώντας την ιδιότητα των μελών του Δ.Σ. (Προέδρου και Αντιπροέδρου) του Παραρτήματος Ν.Ροδόπης του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, επέδειξαν μία απρόκλητη αντισυναδελφική συμπεριφορά, η οποία αντιτίθεται στους σκοπούς και τους στόχους του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου» καταλήγει ζητώντας την παρέμβαση του ΠΚΣ, επισημαίνοντας μάλιστα πως επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργειά του.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Καραγιώργη εδώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.