Απολογισμος των πρωτων μηνων απο το Νικο Τσαλικιδη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης μίλησε για τις δράσεις στις οποίες προέβη μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του

Απολογισμό για τις δράσεις των επιμέρους περιφερειακών ενοτήτων τους έκαναν οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες την Τρίτη 31 Ιανουαρίου, κατά την ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ.
 
Για την ΠΕ Ροδόπης μίλησε ο νέος Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο οποίος κατέχει τη θέση για μόλις δύο μήνες, μετά την εκλογή του κ. Χρήστου Μέτιου ως Περιφερειάρχη ΑΜΘ.
 
Ο κ. Τσαλικίδης έκανε μια σύντομη αναφορά στα προβλήματα που αντιμετώπισε με την ανάληψη των καθηκόντων του, με ένα από τα κυριότερα ζητήματα να είναι αυτό του νέου νόμου για τις Δημόσιες Συμβάσεις, που προκάλεσε σύγχυση στις υπηρεσίες όσο αφορά τις διαδικασίες, με πολλές δαπάνες με απευθείας ανάθεση να επιστρέφονται χωρίς να εκκαθαριστούν, με αποτέλεσμα οι προμηθευτές να παραμένουν απλήρωτοι. Για αυτό και εξέφρασε την άποψη πως θα πρέπει αυτή η κατάσταση να διευθετηθεί άμεσα, με την κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση.
 
Κατά το σύντομο διάστημα της θητείας του, πραγματοποίησε συναντήσεις με διευθυντές και προϊσταμένους των υπηρεσιών της ΠΕ Ροδόπης  για ενημέρωση και καταγραφή θεμάτων, όπως ελλείψεις προσωπικού, κτιριακά και λειτουργικά ζητήματα.
 
Παράλληλα ξεκίνησε μια προσπάθεια επίλυσης σημαντικών ζητημάτων και προβλημάτων στη λειτουργία των υπηρεσιών, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε ειδική μνεία στη συνεργασία με τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για θέματα Τουρισμού κ. Μιχάλη Αμοιρίδη, ώστε να ενθαρρυνθούν δράσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα μεγαλύτερης επισκεψιμότητας στην περιοχή, ενώ μέσα σε ασφυκτικά πλαίσια προχώρησε η έκδοση τουριστικού οδηγού της Ροδόπης, καθώς και η λειτουργία της Ακαδημίας Δια βίου Μάθησης.
 
Βέβαια σύντομα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του είχε να αντιμετωπίσει τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, που απαίτησαν συνεργασία και συντονισμό όλων των εμπλεκομένων ώστε να ελαχιστοποιηθούν κατά το δυνατό τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.
 
Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε πως είχε όλο το προηγούμενο διάστημα συναντήσεις με φορείς για εξεύρεση λύσεων προς όφελος της περιοχής.
 
«Επιδιώκουμε την άμεση και συνεχή παρουσία στα τοπικά προβλήματα αλλά και το συντονισμό για την λύση τους» σημείωσε, φέρνοντας ως παράδειγμα τη συμμέτοχή της Αντιπεριφέρειας στην προσπάθεια για την επιστροφή των νοσούντων μαθητών του 3ου Λυκείου Κομοτηνής, αντιμετωπίζοντας το περιστατικό αυτό, χωρίς χρηματοδότηση από το υπουργείο, παρόλο που απευθύνθηκαν σε αυτό, τονώνοντας με αυτό τον τρόπο την αίσθηση ασφάλειας στους κατοίκους της Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.